Tre år siden Norge stengte ned: - Vi må ivareta private aktører i fredstid dersom vi ønsker å ha dem her i krisetid

Publisert

Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO, på besøk hos OneMed.

12. mars er det tre år siden Norge stengte ned grunnet koronapandemien. Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO, markerte dette ved å besøke noen av NHO Geneo-bedriftene som har vært avgjørende for at Norge lyktes så godt som man gjorde med å håndtere pandemien, blant annet Melanor-bedriften, OneMed.

Almlid startet dagen med et besøk hos Volvat Medisinske Senter på Majorstuen. Der fikk han blant annet en gjennomgang av hvordan Volvat bisto med å holde testkapasiteten til Oslo kommune oppe.

Alene sto Volvat for rundt 1 av 4 PCR-tester i Oslo. Dette er privatkunder og offentlig regi.

- Pandemien har vist oss at vi trenger private som bidrar inn til det offentlige helsevesenet. Vi må ivareta private aktører i fredstid dersom vi ønsker å ha dem her i krisetid, sier Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO.

Den andre bedriften Almlid besøkte var OneMed. Dette er en av bedriftene som sørget for at Norge fikk nok medisinsk utstyr, som for eksempel smittvernutstyr, under pandemien. I løpet av de tre pandemiårene, leverte OneMed 200 millioner hansker (tilsvarer 20 års normalt forbruk), 15 millioner smittefrakker (tilsvarer 20 års normalt forbruk), 25 millioner munnbind (tilsvarer fem års forbruk), tre millioner oksygenmasker (tilsvarer 20 års forbruk), 30 millioner sprøyter og 30 millioner kanyler til vaksineprogrammet. 

Nå drifter OneMed blant annet beredskapslageret til Oslo kommune, et offentlig-privat samarbeid som blant annet har resultert Anskaffelsesprisen 2022.

- Dette er jo et prakteksempel på hvordan et god offentlig-privat samarbeid kan fungere, sier Almlid.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: