Folkehelsemeldingen: - Vi hadde håpet og trodd på et tydeligere signal
Melanor er skuffet over at medisinsk utstyr ikke nevnes i sammenheng med inkludering av utsatte grupper i Folkehelsemeldingen
Melanor er skuffet over at medisinsk utstyr ikke nevnes i sammenheng med inkludering av utsatte grupper i Folkehelsemeldingen
Fredag 31. mars la regjeringen frem Folkehelsemeldingen. I meldingen presenterer regjeringen den samlede innsatsen for å fremme bedre folkehelse og god livskvalitet i befolkningen. Meldingen er regjeringens strategi for å utjevne sosiale helseforskjeller.
-Medisinsk utstyr nevnes i forbindelse med et mål om å styrke samarbeidet med EU i beredskapssammenheng. Dette er bra, men vil nok mer komme som en følge av EMA-forordningen, sier Jan Ivar Nygårdsvold Ingebrigtsen, direktør marked og prosjekt i Melanor.
-Inkludering av utsatte grupper i arbeid og rehabilitering for å kunne delta i samfunnet er omtalt, men det er skuffende at medisinsk utstyr ikke nevnes i denne sammenhengen. At en så sentral innsatsfaktor som medisinsk utstyr ikke nevnes med ett ord i denne sammenhengen er synd da dette er ordninger NAV i stor grad administrerer, og som på flere områder er satt under press og ikke lever opp til forventningene. Melanors innspill til Folkehelsemeldingen pekte nettopp på at ulike typer medisinsk utstyr er viktig i behandling, rehabilitering og habilitering for å bekjempe, overvinne eller lindre sykdom, skader og funksjonsnedsettelse. Vi hadde håpet og trodd på et tydeligere signal om viktighetene av disse ordningene blir ivaretatt og styrket, sier han.