- Bransjen for medisinsk utstyr og laboratorieutstyr er i sterk utvikling, noe Fremtidsstudien tydelig viser. Vi er derfor meget fornøyde med den nye strategien, som vil hjelpe oss med å navigere riktig i tiden fremover, sier Atle Hunstad, administrerende direktør i Melanor.
Omfattende prosess og medlemsengasjement
Arbeidet med strategien har vært en grundig prosess, ledet av Hunstad, med konsulentselskapet InFuture som tilretteleggere.
- Det har også vært bred involvering av medlemsmassen i Melanor, der våre medlemmer har gitt en rekke innspill som er implementert i strategien. Vi er svært takknemlige for engasjementet fra våre medlemmer. De har vist stor interesse for prosessen og har kommet med gode tilbakemeldinger som har vært avgjørende for prosessen, sier Hunstad.
- Jeg vil berømme og takke alle for god innsats i dette viktige arbeidet, spesielt Atle Hunstad og administrasjonen som har gjort en formidabel jobb. Styret er stolte av det ferdige produktet og det omfattende arbeidet som er gjort i forkant. Vi opplever at denne prosessen har bidratt til at Melanor går i riktig retning med riktig tempo, og vi ser frem til spennende tider med nye muligheter, sier Haakon Torgersen, styreleder i Melanor.
Tre strategiske hovedretninger
Melanors strategi består av tre hovedretninger, eller pilarer:
- Samfunnsverdi: Bidra til å fremme bransjens løsninger til det beste for brukerne.
- Bransjeutvikling: Bidra til å skape gode vilkår for utvikling og vekst gjennom hele verdikjeden.
- Samhandling: Være en samlende aktør innenfor Life Science sektoren.
- Samfunnsverdi handler om at Melanor skal synliggjøre bransjens samfunnsbidrag, fremme gode finansieringsmodeller og være en aktiv pådriver for at brukere har kunnskap om, og tilgang til, bransjens løsninger. Det andre punktet, bransjeutvikling, handler om å bidra til å forme en bærekraftig helse- og næringspolitikk, jobbe for et velfungerende hjemmemarked, fremme anskaffelser som strategisk virkemiddel for innovasjon og helsenæring, og arbeide for å fremme digitalisering. Det tredje punktet, samhandling, innebærer å stimulere til attraktive partnerskap, videreutvikle samarbeidet mellom næringsklynger og andre innovasjonsarenaer, styrke samhandlingen mellom helse- og næringslivsaktører, og skape arenaer for samhandling og kompetanse for å bygge sterkere miljø i og rundt bransjen, sier Hunstad.
Les: Melanors strategi.
Velkommen til strategisamling
Melanor presenterer strategien i sin helhet for alle medlemmer og samarbeidspartnere, torsdag 10. mars kl. 09.00-10.30:
- Introduksjon, Haakon Torgersen, styreleder, Melanor
- Presentasjon av Melanors strategi, Sindre Skoglund, principal, InFuture
- Organisering og veien videre, Atle Hunstad, administrerende direktør, Melanor
Samlingen er digital, og påmelding gjøres ved å kontakte post@melanor.no med "Strategisamling" i emnefeltet.