Catherine Capdeville ny næringspolitisk direktør

Publisert

Torsdag 1. desember får Melanor ny direktør for næringspolitikk. Catherine Capdeville kommer fra jobben som fagansvarlig og Head of healthcare i Innovasjon Norge.

- Jeg ser virkelig frem til å ta fatt på det næringspolitiske arbeidet for Melanors medlemmer, sier den nye direktøren.

Med Catherine Capdevilles bakgrunn, har hun gjort seg mange tanker om hvordan vi kan utvikle norsk helsenæring til det beste for medtek og lab.

- Å kunne fortsette å jobbe med næringsutvikling for helsenæringen er utrolig spennende. En sterk helsenæring er helt avgjørende for å løse fremtidige samfunnsutfordringer. Bransjen for medtek og lab har kompetanse, kunnskap og stadig nye og optimaliserte løsninger for helsevesenet. Helsenæringen med medtek og legemidler i spissen er en av de næringene med såpass høy verdiskapning at Norge bør satse på denne for å få flere bein å stå på i fremtiden.

Hun fortsetter: - For å ha en bærekraftig helsenæring som kan fortsette å levere de beste løsningene for pasienter og samfunn, må vi sikre at leverandørene har de riktige rammebetingelsene. For uten de etablerte leverandørene vil vi ikke ha velferdssamfunnet vi har i dag. Hvis de over lang tid taper penger på å levere utstyr til Norge, vil man risikere at de prioriterer andre land. Derfor er det ekstra viktig at behovene for Melanors medlemsbedrifter blir lyttet til og ivaretatt. Dette blir mitt fokusområde, sier Capdeville.

Første dag på kontoret innebærer blant annet å delta på Melanors medlemsmøte kl. 14.00.

- Jeg gleder meg til å arbeide med flinke og kunnskapsrike kollegaer i Melanor, bli kjent med medlemsbedriftene og samarbeide i et større økosystem med LMI og NHO Geneo.

Med 17 års erfaring fra bransjen i lederstillinger for Medistim, Medtronic, ConceptoMed og Sero kan man trygt si at hun har bred erfaring innen medtek-bransjen. De siste fire årene har hun vært fagansvarlig og Head of Healthcare for Innovasjon Norge, med ansvar for industriutvikling, eksportstartegi og EU-arbeidet i Cluster 1. Hun er utdannet sykepleier med videreutdanning innen Business Administration (MBA) fra IESE Business School.

- Cathy er en kunnskapsrik, uredd og dyktig nettverksbygger med lang fartstid i bransjen. Jeg ser virkelig frem til å ha henne med på laget, sier Atle Hunstad, administrerende direktør i Melanor.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: