Tre faglige til tre i bransjen

Publisert

Fra v. Anders Gunby, Henrik Rustad og Miguel Poulsen.

Vi har stilt tre i bransjen tre spørsmål som gir oss et innblikk i hva de jobber med for tiden, tips for å holde seg faglig oppdatert og hva de mener er bransjens utfordring akkurat nå. Møt Miguel Poulsen, Anders Gunby og Henrik Rustad.

MIGUEL VITTRUP POULSEN

QIAGEN Norge

Administrerende direktør

Hei Miguel, hva jobber du med for øyeblikket?
QIAGEN producerer og sælger blandt andet produkter til SARS-CoV-2 test og vi har derfor vældig travlt med at hjælpe alle eksisterende og nye kunder under pandemien. Samtidig er det vigtigt for mig at sikre at vores mellem- og langsigtede strategi er på plads til når pandemien forhåbentlig snart slutter/aftager.

Hvordan holder du deg faglig oppdatert? Har du noen gode tips?
Jeg får en stor del af min faglige opdatering via vores interne e-learning programmer. Dem kan jeg desværre ikke dele men vi har materiale på vores hjemmeside som kan være relevant for alle. Jeg holder mig desuden opdateret med aviser og forsøger at læse flere forskellige hver dag og jeg er medlem af en netværksgruppe. For en god videnskabspodcast med fokus på Life Science/molekylærbiologi kan jeg anbefale This Week In.

Hva mener du er bransjens utfordring akkurat nå?
Covid-19 er selvfølgelig en stor udfordring for alle i øjeblikket, men jeg mener at der betydelige udfordringer og usikkerhed også i tiden efter Covid-19. Der er hasteindkøbt store mængder udstyr og brugt store summer på Covid-19. Dertil kommer risikoen for økonomiske følger af pandemien og konsekvensen for samfundet og vores branche. Jeg ser en stor udfordring i at forudse markedsudviklingen og planlægge strategien for de kommende år, sier Poulsen.

ANDERS GUNBY

GE Healthcare Norge AS
General Manager

Hei Anders, hva jobber du med for øyeblikket?
Hvordan vi som organisasjon kan møte kundene våre best mulig i vår nye virtuelle verden, er viktig i disse tider med reduserte møtepunkter. Dette omfatter behov for opplæring, kursing og tilrettelegging for nettbaserte møter. Mange anbud på tyngre billeddiagnostisk utstyr kan ikke gjennomføres på tradisjonelt vis, så vi tilrettelegger for gode virtuelle løsninger.

Hvordan holder du deg faglig oppdatert? Har du noen gode tips?
Faglig påfyll får jeg på forskjellige arenaer, mottar en del nyhetsbrev, LinkedIn er svært nyttig og «Aunt Minnie» er en god nettside for nyheter innen billeddiagnostikk. Videre er Dagens Medisin en god kilde, HFenes hjemmesider og ikke minst det Melanor har å by på. Prøver også å bli med på webinarer av ulike slag når muligheten byr seg, for å nevne noe.

Hva mener du er bransjens utfordring akkurat nå?
For tiden er det helt klart Covid-19 som har gitt bransjen utfordringer som krever omstilling på mange områder. Ikke minst implementering av digitale plattformer i kommunikasjon med kundene. Gjennomføring av god opplæring og teknisk service er selvsagt viktig selv om det tidvis kan være mer krevende, og arenaene blir annerledes. I samarbeid med kundene finner vi allikevel gode løsninger som også ivaretar godt smittevern, forteller Gunby.

HENRIK RUSTAD

Modul Nordic AS

Daglig leder

Hei Henrik, hva jobber du med for øyeblikket?
Vi brukte 2020 til å investere i fremtiden og har derfor prosjekter gående for å bli ISO-sertifisert, og samtidig effektivisere bedriften med innføring av digitale løsninger.

ISO-sertifiseringen er planlagt å bli ferdig nå i Q1. Digitaliseringen og effektiviseringen av bedriften vil pågå utover våren. Dette for å forenkle driften i forhold til lager, logistikk og MDR. Samtidig skal nye agenturer på plass og gamle agenturer skal pleies.

Hvordan holder du deg faglig oppdatert? Har du noen gode tips?
Nå for tiden er det Melanor og møtene der som holder meg oppdatert på hva som rører seg i markedet, samt våre samarbeidspartnere i Norge og utland som deler informasjon. Sykehusinnkjøp sin nettside er også blitt fulgt, for å se hva de skriver om utviklingen fra deres ståsted.

Hva mener du er bransjens utfordring akkurat nå?
Deler synet til flere av de tidligere innleggene ang. Covid-19, valuta og balanserte avtaler. Men ser også at en del sykehus ikke har tilgang til de digitale plattformene som bransjen tok i bruk når pandemien kom. Dette gjør det vanskeligere for vårt salgspersonale å få til digitale møter og få vist frem produkter. Oppstartsmøter og implementering av anbud er vanskeligere når man ikke får fulgt opp brukerne ute på sykehusene. Så sykehusenes begrensning eller mangler på digitale plattformer er derfor en utfordring for bransjen, avslutter Rustad.

Vil du motta nyheter fra Melanor?
Meld deg opp på vårt nyhetsbrev!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: