Omsorgsrevolusjonen har startet

Publisert

Foto: Unsplash.com

Alle vet at helsetjenester må leveres på nye måter i framtida, men løsningene må vi finne sammen.

Omsorgsrevolusjonen betyr ikke skremmende tall og en helsetjeneste i spagat. Den betyr muligheter. For å lykkes må vi samarbeide, og tenke forbi dagens diskusjon om offentlig og privat. Abelia, Norwegian Smart Care Cluster og Norway Health Tech har startet oppropet.

Så hva handler oppropet #omsorgsrevolusjonen om?
Det kommer en revolusjon enten vi vil eller ikke. Det vil si, den er her allerede. Det handler ikke bare om eldrebølge, det handler om ensomhet, utenforskap, rus og psykiatri og alle de andre viktige oppgave som spiser opp kommunenes budsjetter. For det er der vi bor og lever, i kommunene.

Dette er omsorgsrevolusjonen!

Koronapandemien har vist at det er mulig å få til endring om vi må. Pandemien har også vist de ansatte i kommunene allerede gjør så godt de kan. De kan ikke løpe fortere. For å lykkes må vi mobilisere alle krefter. Omsorgsrevolusjonen betyr ikke skremmende tall og en helsetjeneste i spagat. Den betyr muligheter, men vi må gripe dem nå. Slik at nye tanker og innovasjon ikke bare kan spire, men slå rot. Slik at vi kan sikre innbyggerne den omsorgen de trenger, slik at vi kan forebygge i stedet for å behandle.

Omsorgsrevolusjonen starter nå. Vil du være med?
Den 27. mai ble det avholdt webinaret "Omsorgsrevolusjonen starter nå. Vil du være med?"

Møteleder var Nils-Ola Widme, næringspolitisk direktør i Abelia. I webinaret var det bidrag fra
Kåre Hagen, leder for Senter for velferds- og arbeidslivsforskning ved OsloMet og tidligere utvalgsleder, Mads Bruun Høy, en av gründerne bak innovasjonsbyrået Æra Strategic Innovation, Monica Fossnes Petersson, programdirektør i KS, Fredrik Gulowsen, gründer og daglig leder i selskapet Nyby, Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen og Arild Kristensen, klyngeleder, Norwegian Smart Care Cluster. Du kan se opptak fra webinaret her.

Arendalsuka 2021
Den 18. august har du mulighet for å følge strømmingen av nytt seminar, eller du kan delta fysisk på Arendalsuka når Norwegian Smart Care Cluster, Oslo Cancer Cluster og Norway Health Tech holder faglig seminar og paneldiskusjon. Les mer om eventet her.

Vi håper du vil dele innhold under emneknaggen #omsorgsrevolusjonen.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: