Melanor med klare forventninger til ny regjering

Publisert

Rebekka Reitan | Jonas Gahr Støre (AP) er Norges neste statsminister. Det gjenstår fortsatt regjeringsforhandlinger, og det nye flertallet må ta stilling til mange spørsmål der det er større eller mindre uenighet partiene imellom. Når den nye regjeringen skal jobbe frem sin erklæring og i det første statsbudsjettet er det viktig for Melanor at det satses på å legges til rette for et tett samarbeid mellom offentlig og privat sektor i helse-Norge, for å optimalisere norsk helsenæring.

- De rødgrønne partiene har tidligere utrykt stor misnøye med hvordan beredskapen på medisinsk utstyr var før koronapandemien. De har også uttrykt bekymring i forhold til Nye Metoders manglende legitimitet både blant helsepersonell, i helsenæringen og i store pasientgrupper, og de ba derfor om en helhetlig evaluering av Nye Metoder som grunnlag for en egen sak for Stortinget, for utvikling av systemet. Melanor ser frem til en god debatt på disse områdene. Alle partiene har også vært klare i forhold til å bevare eller styrke folketrygden og sørge for at alle har likeverdig tilgang til viktige hjelpemidler, sier Henriette Ellefsen Jovik, direktør bransjepolitikk i Melanor.

Melanor ber kommende regjeringen prioritere:

  • å løfte norsk helse- og velferdsteknologi
  • betydelige investeringer i sykehusenes utstyrspark, digitale «grunnmur» og infrastruktur
  • nye finansieringsformer, for eksempel et teknologifond hvor sykehus og kommuner som har gode samfunnsøkonomiske prosjekter innen e-helse, kan få ekstraordinære investeringstilskudd
  • å legge til rette for et tett samarbeid mellom offentlig og privat sektor, blant annet innen utvikling av digitale tjenester og plattformer

- I anledning Stortingsmelding 38 som ble langt frem i juni, oppfordrer vi også til en konstruktiv debatt om hvilke konsekvenser dagens prioriteringssystem har. I lys av behovet for bærekraftig tjenesteutvikling i helse- og omsorgstjenesten og mulighetene som finnes i innovativ teknologi, er det viktig å diskutere om dagens prioriteringsrammer bidrar til å oppfylle sentrale politiske mål, sier Jovik.

I tiden fremover blir det viktig for Melanor å bidra til å bidra til økt kompetanse om vår bransje, og sentrale utfordringer og muligheter hos de nye Statsrådene og Stortingets helse- og omsorgskomite.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: