Melanor inviterer deltakere til møte om fremtidig nasjonal beredskapslagring av smittevernutstyr

Publisert

Helsedirektoratet er gitt i oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet å utrede fremtidig nasjonal beredskapslagring av smittevernutstyr mv. Frist for oppdraget er satt til 1. juni, og det er etablert en egen prosjektgruppe for oppdraget. Som ledd i arbeidet gjennomføres er innspillsmøter, blant annet med Melanor den 30.april.

Melanor er fornøyde med å ha blitt hørt på mht. til vår oppfordring om dialog med leverandørene, også videre i prosessen med planlegging av fremtidig beredskapslagring av smittevernsutstyr.

Torsdag 20. mai er Melanor, NHO, Spekter, Virke og LMI invitert til nytt møte med Helsedirektoratet sammen med representanter for ulike relevante medlemsbedrifter med ulike perspektiv.

Hensikten med møtet er å få deltakernes betraktninger og synspunkter til arbeidet med «Utredning av (ytterligere)tiltak for styrket fremtidig forsyningssikkerhet og nasjonal beredskapslagring av smittevernutstyr (personlig verneutstyr (PVU))». Det legges til grunn at det i prosjektet også vurderes:

  • mulighetene for innkjøpssamarbeid, nasjonal produksjon og produksjonsavtaler, mv.
  • hva som er et egnet forhold mellom lager, produksjon og produksjonsavtaler
  • synergier ved å samarbeide med andre sektorer om innkjøp, nasjonal produksjon og produksjonsavtaler med videre for produkter som brukes i flere sektorer
  • hvordan den nasjonale beredskapen kan forvaltes på en måte hvor vi oppnår synergier ved nordisk og europeisk samarbeid om innkjøp, lager, produksjonsavtaler o.l.
  • muligheter og begrensninger i dagens regelverk – nasjonalt og internasjonalt
  • behov for en instans som er ansvarlig for løpende å overvåke, evaluere utvikling og som kan tilpasse innhold og nivå på lagre og andre ordninger etter behov. Målet ville være en dynamisk ordning som tilpasser beredskapen uten at det krever stadige nye utredninger
  • læringspunkter fra Koronakommisjonens rapport
  • administrative, juridiske og økonomiske konsekvenser av forslagene.

Melanor ønsker å invitere relevante medlemsbedrifter til et formøte, for å samle innspill til punktene ovenfor som underlag for møtet med Helsedirektoratet. Formøtet vil være tirsdag 18. mai kl. 12 - 14. Vi ber om at dere melder fra til Henriette om dere ønsker å delta i formøtet.

Vi ber også om at dere, innen 17.mai gir Henriette Ellefsen Jovik beskjed om dere ønsker å delta i møtet den 20. mai med Helsedirektoratet. Basert på interesse må administrasjonen balansere hensiktsmessig representasjon. Det er en forutsetning å delta på formøtet for å delta på møtet 20. mai. Endelig beslutning om deltakelse kommuniseres 18. mai.

Presentasjonen Melanor holdt for Helsedirektoratet 30. april.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: