Europeisk samarbeid skal bidra til mindre uønskede kjemikalier i medisinske produkter

Publisert

Det er nå lansert en standardisert europeisk liste over kjemikalier man ønsker å unngå i produkter til bruk i helsevesenet. Vi gratulerer Healthcare Without Harm Europe som i samarbeid med Sykehusinnkjøp HF og andre ledende innkjøpsorganisasjoner har forestått dette arbeidet.

Melanor har tidligere gitt innspill til Sykehusinnkjøp i arbeidet de har gjennomført for å etablere listen. Tilgjengelig informasjon tilsier at den europeiske standarden er avstemt mot krav i MDR. Dette vil gi leverandørene større forutsigbarhet, og unngå nasjonale særkrav når løsninger som eliminerer helseskadelige stoffer skal utvikles.

- Standardisering på europeisk nivå og forutsigbare rammevilkår vil være til god hjelp når leverandørene skal utvikle nye løsninger, sier direktør marked og prosjekt i Melanor, Jan Ivar Nygårdsvold Ingebrigtsen.

Det er også sendt positive signaler fra Sykehusinnkjøp om at krav som planlegges i anskaffelser vil være gjenstand for markedsundersøkelser. Dette vil være et viktig element i å sjekke modenhet i markedet og hvilket nivå kravene i anskaffelser kan legges på.

Se listen her: https://noharm-europe.org/sites/default/files/documents-files/6966/2021-11-29_FINAL_European-healthcare-phase-out-list.pdf

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: