Dette er statsrådene i Støres regjering

Publisert

Torsdag 14.10 presenterte Statsminister Jonas Gahr Støre de nye statsrådene sine. Åtte av statsrådene er fra Senterpartiet, mens 11 er fra Arbeiderpartiet.

Helseminister: Ingvild Kjerkol (Ap)

Ingvild Kjerkol (46) har vært stortingsrepresentant siden 2013. I forrige stortingsperiode satt hun i helse- og omsorgskomiteen for Ap, og ble i 2020 valgt til leder av Trøndelag Ap.

– Ingvild har vært vår helsepolitiske talsperson de siste fire årene. Hun har masse energi, et stort engasjement og skal gå løs på en oppgave hvor – la meg si, uten å vite mer enn det – psykisk helsevern siste døgn har vist at vi har, tror jeg, store utfordringer på det feltet. Der er det slik at 1 av 5 som blir henvist, blir avvist. Da har vi en stor utfordring, også på struktur. Vi må ta tak i fastlegeordningen, vi skal utvikle trygge sykehustilbud i hele landet. Ingvild brenner for det, og har en stor gjennomføringskraft som trengs på det området. Det å være helseminister er noe av det aller viktigste man kan være, og det blir altså Ingvild, sa Støre.

 

Næringsminister: Jan Christian Vestre (Ap)

Jan Christian Vestre (35) har hatt flere verv og posisjoner i Ap, og var blant annet politisk rådgiver for Trond Giske da han var næringsminister. Vestre kommer fra stillingen som daglig leder for møbelprodusenten Vestre, og er utdannet jurist.

 

Arbeids- og inkluderingsminister: Hadia Tajik (Ap)

Hadia Tajik (38) var kulturminister i 2013. Etter valget i 2013 var hun leder av justiskomiteen på Stortinget og Arbeiderpartiets justispolitiske talsperson. Fra 2017 var hun arbeidspolitisk talsperson, fram til hun ble finanspolitisk talsperson i 2019.

 

Forsknings- og høyere utdanningsminister: Ola Borten Moe (Sp)

Ola Borten Moe (45) var stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag fra 2005 til 2013 og ble innvalgt igjen i 2021 Borten Moe har vært Sp-nestleder siden 2011, og var olje- og energiminister fra 2011 til 2013.

 

Se full oversikt over departementer og statsråder her:

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: