Webinar i samarbeid med advokatfirma Arntzen de Besche

Publisert

Rebekka Reitan | For tredje onsdag på rad arrangerte Melanor ekstraordinære digitale medlemsmøter. Ut i fra møtedeltakelsen og henvendelsene til administrasjonen opplever vi det er ønske om slike felles treffpunkter og informasjonskanaler.

Onsdag 1.april arrangerte vi to webinarer i samarbeid med advokatfirmaet Arntzen de Besche. Tema for møtene var to områder som Melanor dessverre får en del spørsmål for tiden - nemlig arbeidsrett, permitteringer og kontraktsrett. Presentasjonene sendes direkte til Melanors medlemmer.

Ettersom Melanor er en bransjeorganisasjon og ikke en arbeidsgiverorganisasjon stilte advokatene fra Arntzen de Besche med eksperter på arbeidsrettslige forhold. Deltakerne fikk en gjennomgang av relevante regler som Norske myndigheter har kommet med i løpet av de siste 14 dagene.

Melanor også har laget en sammenstilling av relevante fakta om permittering, som ligger her.

Melanor mottar mange henvendelser fra fortvilede leverandører som nå har store økonomiske utfordringer på grunn av kontraktsbetingelser. Kontraktene er inngått under helt andre forhold enn i dag og medfører nå store tap. Fremfor alt bidrar dagens valutasituasjon til at marginer blir spist opp og varer blir levert med negativ margin. Konsekvensen av dette er dramatisk for leverandørene. Seminar nummer to var viet denne typen kontraktsrettslige utfordringer.

I seminaret understreket samtidig Henriette Ellsefsen Jovik at Melanor tar denne situasjonen veldig alvorlig og har iverksatt ulike tiltak i forhold til disse utfordringene. Det er blant annet rettet flere henvendelser og påminnelser til ulike innkjøpsorganisasjoner, departement og stortingsrepresentanter. «Vi fortsetter vårt arbeid inn mot politikerne i kommende dager og uker. Vi vil holde medlemmene orientert om dette arbeidet både på hjemmesiden vår og ved behov i form av nettmøte.»

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: