Hei Nils-Ragnar, hva jobber du med for øyeblikket?
Nå har jeg startet å se på utsiktene for 2021, budsjetter og planer skal lages. Som regulatoriske konsulenter blir våre utsikter veldig preget av hvordan bransjen for øvrig har det, og akkurat nå ser vi fremover med positive øyne. Vi har kommet over tua, selv om det fortsatt vil humpe godt i en tid fremover. Ellers er det selvfølgelig mye fokus på hvordan vi kan og skal etablere nye kundekontakter, hvor vi med vår regulatoriske kompetanse kan bidra overfor dem. Vi merker godt at det er mange nye aktører på banen, spesielt på smittervernutstyr, og samtidig er kompetansen på regelverket mangelfull.
Hvordan holder du deg faglig oppdatert? Har du noen gode tips?
Jeg forsøker å følge med på LinkedIn, som er en god kanal, i tillegg til nyhetsbrever som også inviterer til webinarer/kurs osv. For oss som er lokalisert utenfor Oslo gir situasjonen oss mer effektivitet i hverdagen, fordi vi nå i større grad slipper å bruke tid på å reise inn til Oslo. Det gir igjen mer tid til oppdateringer. I denne perioden vi har vært inne i, med mange regelendringer og tiltak har det vært gunstig. Jeg følger selvfølgelig også med på de større avisene, og registrerer dessverre at det er lite fokus på vår bransje.
Hva mener du er bransjens utfordring akkurat nå?
Det naturlige svaret ville jo vært Covid-19, og på kort sikt kommer vi jo ikke utenom den. Samtidig er dette også en stor mulighet. I løpet av svært kort tid har samfunnet måttet endre på etablerte «sannheter», og tilpasse spilleregler inn i en ny tid på en måte som sannsynligvis ikke har vært gjort før. Digitalisering gjennom produkter og tjenester som ikke krever fysisk tilværelse har fått et veldig fokus, og vi har på mange nye områder sett at det fungerer godt. Det betyr også at vi kan dra med oss denne erfaringen videre inn i det endringsarbeidet som kreves fremover, etter Covid-19, avslutter Myhra.