Melanor har bedt Helsedirektoratet om klargjøring angående koronavaksine for leverandører

Publisert

Når koronavaksine blir tilgjengelig, er Melanor opptatt av at ansatte hos leverandører av utstyr og som har viktige støttefunksjoner knyttet til medisinsk- og labutstyr, må inkluderes i gruppen som prioriteres for koronavaksinering slik som helsepersonell, som de ble tidligere i år. Vi har i dag derfor bedt Helsedirektoratet om en klargjøring angående dette.

Tilvirkere av medisinsk utstyr har en kritisk samfunnsfunksjon
Den norske helsetjenesten er avhengig av mange ulike typer medisinsk utstyr og tilhørende tjenester for å undersøke og behandle pasienter. Med en stor mengde ulikt og spesialisert utstyr, er helse- og omsorgstjenesten helt avhengig av at leverandørene også leverer grundig brukeropplæring, teknisk installasjon, forskriftsmessig vedlikehold og service. Leverandørenes tjenester er svært spesialiserte funksjoner som utføres av spesialister som reiser mellom ulike helseinstitusjoner, der behovet for deres kompetanse er størst. Uten disse tjenestene fra leverandørene forringes behandlingskvaliteten, og risikoen for pasientene øker.

Utfordrende smittevernspraksis
Per i dag er det ingen felles retningslinjer for norske helseforetak og institusjoner for håndtering av smittevern ovenfor kritiske samarbeidspartnere. Til eksempel praktiseres adgangsrestriksjoner ulikt på norske helseinstitusjoner. Dette har i mange tilfeller konsekvenser for leverandørenes adgang til å utføre viktig arbeid på helseinstitusjonene, og setter således pasientsikkerheten i fare.

Les hele brevet her.

Vil du motta nyheter fra Melanor?
Meld deg opp på vårt nyhetsbrev!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: