Ikke godkjent: NKKF sitt vintermøte for 2020

Publisert

Beklagelig at Norsk Karkirurgisk Forening ikke kan etterkomme våre medlemmers ønske om tilpasninger

Melanors medlemmer har nylig mottatt invitasjon fra Norsk Karkirurgisk Forening (NKKF) sitt vintermøte for 2020 som arrangeres på Vestlia Resort Geilo 12. til 15. mars.

Ved å velge Geilo i mars bryter arrangementet med avtale mellom Legeforeningen og bransjeforeningen: «Det kan ikke gis støtte fra firmaer til deltagelse på arrangementer dersom reisemålet gjør at arrangementet klart assosieres med annet enn faglig innhold.» I tillegg bryter det med etiske retningslinjer for medisinsk utstyrsindustri som stadfester at vintersportssted i sesong ikke etterkommer krav til plassering og sted.

Det samme skjedde i 2019. Melanor påpekte også da overfor arrangør og våre medlemmer at dette ikke var forenlig med våre etiske retningslinjer. Vi tilbød også å bidra i forberedelse til kommende møter slik at våre medlemmers kompetanse kunne komme denne type faglig møte til gode. Vi er derfor forbauset over at NKKF i år ikke har foretatt seg noe for å tilpasse årets arrangement til de etiske rammene.

Samarbeidet med Legeforeningen er generelt meget godt. Med unntak av noen få Fagmedisinske Foreninger foregår denne type møter mellom helsepersonell og industri i ordnede former, hvor faglig innhold har fokus og deltagernes integritet er ivaretatt.

Melanor fortsetter arbeidet med å sikre etterlevelse av gjeldende etiske standarder. Dette kommer våre kunder, helsepersonell og bransjen til gode ved at ingen kan stille spørsmål ved vår integritet og faglige fokus.

Vi jobber nå med en forbedret plattform for vårt etiske rammeverk som i tillegg til en oversettelse av felles europeiske retningslinjer til norsk, også vil omfatte forhåndsgodkjenning av denne type arrangementer etter søknad fra arrangør.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: