Ekspertgruppen Digital Helse har startet sitt arbeid

Publisert

26. august gjennomførte Melanor det første offisielle møtet i Ekspertgruppe Digital Helse.

Melanor har elleve ekspertgrupper, som jobber med definerte utfordringer, bidrar til kompetanseheving i administrasjonen og er kommunikasjonsgrunnlag for viktige politiske prosesser og definerte strategiområder.

Formålet med gruppen Digital Helse er å gi innspill til arbeidet administrasjonen gjør på området, delta sammen med administrasjonen og representere bransjens standpunkt(er) i debatt om digital helse (datasikkerhet og personvern)​ samt påvirke rammebetingelsene knyttet til digitale løsninger for bransjen, via politisk påvirkning og involvering i annen myndighetsstyrt utvikling.

- Vi har gode reguleringer for personvern og datasikkerhet i Norge, men har en utfordring med at regelverket tolkes ulikt. Vi kan ikke la ulike tolkninger av personvern og datasikkerhet være til hinder for utviklingen av digitalisering og pasientbehandling. Våre medlemmer har bred erfaring fra lansering av digitale løsninger fra andre land. Det blir nå spennende å se hvordan denne kompetansen kan komme til nytte også for utviklingen i Norge, sier Jan Ivar Ingebrigtsen, seniorrådgiver i Melanor.

Oppdrag gitt Helse- og omsorgsdepartementet
Ekspertgruppen vil i første omgang engasjere seg i et oppdrag som Direktoratet for e-helse samarbeider med Norsk Helsenett om, hvor ekspertgruppen skal bidra inn mot arbeidet med å foreslå en innretning på en mulig strategi for digital sikkerhet for helse- og omsorgssektoren. Oppdraget er gitt av Helse- og omsorgsdepartementet.

Medlemsbedrifter som deltok på oppstartsmøtet var; Abbot, Baxter, Infiniti, Medtronic, ResMed, Roche, Siemens Healthineers og Vingmed.

Inntil videre er ekspertgruppen åpen for alle medlemmer som har kompetanse, og som ønsker å bidra til å bedre de digitale rammebetingelsene for bransjen. Dersom behovet tilsier det, vil det på et senere tidspunkt gjennomføres valg av representanter til ekspertgruppen.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: