Behov for å styrke høyere utdanning innen medisinsk teknologi og helseteknologi

Publisert

Jan Ivar Ingebrigtsen | Før jul sendte direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, i samarbeid med en rekke andre aktører, et brev til Kunnskapsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet hvor det pekes på behovet for en utdanning på universitetsnivå for medisinsk utstyr og teknologi.

Folkehelseinstituttet tok tidlig i prosessen kontakt med Melanor og Universitet i Oslo, som sammen utarbeidet grunnlaget for innhold og en kartlegging av viktige støttespillere.

«Bakgrunnen for brevet er at mens farmakologi er integrert i medisinstudiet og farmasøytutdanningen, har ikke medisinsk utstyr og teknologi en tilsvarende plass, til tross for at utstyret representerer sentrale innsatsfaktorer i helsetjenesten» sier primus motor og initiativtager til brevet, Øyvind Melien i Folkehelseinstituttet.

Stortingsmelding om helsenæringen poengterer at en styrking av helsenæringen kan bidra til en mer bærekraftig helse- og omsorgtjeneste, utvikling av nye arbeidsplasser og sårt tiltrengte eksportinntekter for Norge. Da blir behovet stort for en helhetlig forståelse av hvordan omsette behov, via idefase, utvikling, finansiering, til godkjenning og markedstilgang.

Folkehelseinstituttet foreslår derfor at det gjennomføres en utredning av spørsmålet om å etablere og løfte frem medisinsk utstyr og teknologi som et helhetlig utdanningsforløp på universitetsnivå.

Ut over Folkehelseinstituttet har en samarbeidsgruppe bestående av Universitet i Oslo, Melanor, Oslo Met, Norway Health Tech, Statens legemiddelverk, Helse Midt Norge RHF, NTNU og Helsedirektoratet, signert brevet.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: