Adventshilsen fra styremedlem Tove Nyhus

Publisert

Styremedlem i Melanor, Tove Nyhus.

Det nærmer seg jul og et nytt år. Vi har tatt en prat med noen i styret for å høre om de kan oppsummere året som er gått, og fortelle hva som får dem i julestemning.

Hei Tove, hvordan vil du oppsummere 2020 for bransjen?
2020 har vært et veldig annerledes år. Jeg tror også at vi kan si at bransjen på sett og vis har vært delt i to. Firmaer som ble involvert i pandemirelaterte leveranser har hatt veldig høy aktivitet, og for mange har det vært et år med voldsom økning i omsetning. Mens de som ikke har hatt produkter relatert til pandemien, har hatt et roligere år enn normalt. Flere firma i bransjen vurderte, og noen gjennomførte, permitteringer ettersom vi i lockdown-perioder ble utestengt fra å gjennomføre jobben vår ute hos kunder. Mange har også kjempet med leveranseutfordringer og dårlige marginer pga. svak norsk krone.

Hva synes du har vært positivt med dette annerledesåret?
At alle ble tvunget til å ta i bruk Teams og andre digitale møteplasser er selvsagt positivt. Vi har erfart at dette er et effektivt hjelpemiddel som vil spare oss for mange reiser, og mye tid og kostnader i fremtiden. Ettersom jeg jobber i et nordisk konsern, har det blitt mange dagsreiser til våre nordiske hovedsteder gjennom årene. Det blir definitivt færre reiser til for eksempel Stockholm for et kort møte i fremtiden. Det er bra for meg og vårt firma, og selvsagt også for miljøet. Vi har også erfart at det fungerer bedre enn fryktet å jobbe på hjemmekontor. Denne erfaringen medfører at mange ansatte sannsynligvis får en mer fleksibel hverdag også etter pandemien. Til sist vil jeg trekke frem at annerledesåret har lært oss å sette pris på at vi bor i Norge. Sammenlignet med mange andre rundt omkring i verden, har vi ikke mye å klage over!

Det er snart jul, hva får deg i julestemning?
Ettersom min mor eier litt skog, bruker vi alltid å hente juletre i skogen. En av de siste søndager før jul, reiser vi ut i skogen for å hente juletre og da kommer julestemningen. Om det i tillegg er snø i skogen, blir det enda bedre!

Siden vi står midt i en pandemi, blir julen noe annerledes i år. Har du et juleminne som betyr ekstra mye for deg i år?
Nei, jeg har vel egentlig ikke det. Vi er en liten familie så vi har alltid vært samlet til jul. Mine barn begynner å bli voksne, men ingen av dem er ennå etablert med familie slik at alle tre kommer og feirer jul hjemme hos oss i år også. Det blir nok en helt normal jul med masse julemat, mye godt lesestoff og forhåpentligvis noe sosial omgang med venner og familie til tross for pandemien, avslutter Nyhus.

 

Vil du motta nyheter fra Melanor?
Meld deg opp på vårt nyhetsbrev!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: