Onsdag 12. februar overleverte Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO), NHO Geneo og over 100 andre organisasjoner nesten 10.000 underskrifter til kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) i forbindelse med Likhetsløftet-kampanjen.
Likhetsløftet har blitt signert av totalt 116 organisasjoner. Organisasjonene representerer et bredt spekter av norsk frivillighet og interesseorganisasjoner.
– Det har vært viktig for oss å samle et bredt organisasjonsfellesskap som står sammen om Likhetsløftet. Vi er mange bak dette kravet, både organisasjoner og enkeltpersoner, og vi står sammen i kampen, sier styreleder i Funksjonshemmedes fellesorganisasjon, Eva Buschman.
Martin Langaas, fagdirektør i NHO Geneo-bransjen Helse og velferd, var til stede.
– Vi mener at rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne må innlemmes i norsk menneskerettighetslov for å sikre likestilling og fjerne diskriminering. Derfor har vi, sammen med over 100 organisasjoner, valgt å støtte Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) ved å signere Likhetsløftet, sier Martin Langaas, fagdirektør i Helse og velferd.
Ett krav
På sin første dag i regjering foreslo Arbeiderparti-regjeringen å innlemme FN-konvensjonen om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne (CRPD) i den norske menneskerettsloven.
5. februar markerer dermed en viktig milepæl for funksjonshemmedes rettigheter, og regjeringen har signalisert at de vil fremme et lovforslag for Stortinget. Dette kan i stor grad være et resultat av Likhetsløftet.
Likhetsløftet har hatt ett krav til regjeringen: Å inkorporere funksjonshemmedes rettigheter i norsk menneskerettighetslov.
– Ved å undertegne Likhetsløftet støtter NHO Geneo og Helse- og velferdsbransjen arbeidet med å ta inn FN-konvensjonen om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne (CRPD) i norsk lovgivning. Våre medlemmer innen BPA følger opp disse intensjonene daglig gjennom gode ordninger for personer med nedsatt funksjonsevne, sier Langaas.