Statssekretær Wennesland: - Vi ser på helsenæringen med stor fremtidstro

Vegard Grøslie Wennesland.

NHO Geneos årskonferanse: Vegard Grøslie Wennesland (Ap), statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, er tydelig på, under NHO Geneos årskonferanse, at regjeringen vil satse videre på helsenæringen.

Torsdag 23. mai er det duket for NHO Geneos årskonferanse: Sammen om løsningen på Rebel i Oslo. Statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, Vegard Grøslie Wennesland, holdt innlegg på konferansen om regjeringens satsing på helsenæring i Norge.

- Dette er en næring vi ser på med stor fremtidstro, og den har stort eksportpotensiale. Mye av det vi gjør i næringspolitikken har betydning for helsenæringen, og vi er opptatt av å legge til rette for gründerskap og innovasjon, sier Wennesland.

Han trekker frem regjeringens arbeid med gründermeldingen, veikart for teknologinæringen, regjeringens europapolitikk m.m. som vil ha ringvirkninger for helsenæringen.

- I 2030 vi det for første gang være flere eldre enn det vil være barn. Det kalles et historisk skifte. Mange land er i lignende situasjoner. Det vil bety at mange i det globale markedet vil etterspør blant annet helsepersonellbesparende teknologi. Norge har innovative helsebedrifter som kan bidra her, sier han.

Videre trekker han fram Veikart for helsenæringen og eksportsatsingen for helsenæringen.

- Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO, og Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, snakker om at vi skal være sammen om løsningene. Det er også viktig for oss, sier han.

 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: