Rundebordskonferanse om fremtidens helseløsninger: Samarbeid for en bedre folkehelse

Publisert

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, og Gøril Berg, administrerende direktør i Drammen Helsepark. Foto: NHO Geneo/Emma Egedal Nilsen.

Drammen Helsepark og NHO Geneo samlet aktører fra privat, offentlig og frivillig sektor til rundebordskonferanse på Næringslivets Hus om mat, ernæring og mental og fysisk helse. Samarbeid på tvers av sektorer er nøkkelen til å møte morgendagens helseutfordringer.

Tirsdag 22. oktober inviterte Drammen Helsepark, i samarbeid med NHO Geneo, til en rundebordskonferanse i NHOs lokaler i Oslo. Temaet for dagen var mat og ernæring, mental og fysisk helse – områder som blir stadig viktigere i et helsevesen som står overfor store utfordringer. Med deltakelse fra både privat og offentlig sektor, samt frivillige organisasjoner, var målet å diskutere hvordan fremtidens helsetjenester kan utvikles gjennom samarbeid og innovasjon.

Helsevesenet ved et veiskille

I sitt åpningsinnlegg la Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, vekt på at Norge står ved et veiskille når det gjelder helsevesenet.

– Helsevesenet står ved et veiskille, og behovet for nye, dristige løsninger har aldri vært større. Vi har invitert dere hit i dag fordi vi trenger deres innsikt og ideer for å forme fremtidens forebyggende helseløsninger, sa Bekkemellem.

Hun trakk frem at Norge bruker store ressurser på helsetjenester, men at produktiviteten i sektoren er lavere enn i andre sammenlignbare land. Med en aldrende befolkning og økende forekomst av folkesykdommer som kreft, demens og muskel- og skjelettplager, er behovet for nye løsninger akutt.

Gøril Bergh, administrerende direktør i Drammen Helsepark, holder innlegg for deltakerne på rundebordskonferansen.

Forebygging og teknologi som fremtidens svar

Rundebordskonferansen var ikke bare en arena for å diskutere utfordringene, men også for å utforske konkrete løsninger. Fokusområdene mat, ernæring og mental og fysisk helse ble fremhevet som avgjørende områder hvor vi må sette inn innsatsen for å sikre en bærekraftig utvikling. Bekkemellem påpekte hvordan privat sektor kan spille en nøkkelrolle i denne utviklingen.

– Forebygging og private aktørers kapasitet og innovasjoner innen digitalisering og medisinsk teknologi blir avgjørende for fremtidens helsetjenester, sa hun, og fremhevet betydningen av samarbeid på tvers av sektorer for å få til varige løsninger.

Drammen Helsepark – en modell for fremtiden

Drammen Helsepark er et eksempel på hvordan en velferdsmiks kan skape bærekraftige helsetjenester. Ved å koble sammen kompetanse fra både privat, offentlig og frivillig sektor, har helseparken etablert seg som en modell for fremtidens helseløsninger.

– Drammen Helsepark er et strålende eksempel på hvordan vi kan samle kompetanse og skape bærekraftige helsetjenester gjennom en velferdsmiks. Våre bedrifter står klare til å bidra, slik at vi sammen kan skape bedre helseløsninger for fremtiden – fra forebygging til behandling, og med digitale løsninger i spissen, sa Bekkemellem.

Veien videre

Konferansen ble avsluttet med en workshop, hvor deltakerne sammen utforsket ideer og løsninger på dagens utfordringer. Det ble lagt stor vekt på å utvikle konkrete tiltak for hvordan mat, ernæring og mental og fysisk helse kan få en større plass i fremtidens helsetjenester.

– Summen av kompetansen og erfaringen rundt bordene her, gir et veldig godt grunnlag for å komme med løsninger for hvordan helsekonsepter kan bidra til å løse våre felles helseutfordringer, avsluttet Bekkemellem, og ønsket deltakerne lykke til med videre arbeid.

Rundebordskonferansen markerte starten på et viktig samarbeid mellom ulike aktører, med mål om å skape fremtidens helseløsninger.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: