Regjeringen vil ha mer samarbeid med private innen barnevern

Publisert

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, og Reidar Holst Christensen, næringspolitisk direktør i NHO Geneo.

Regjeringen vedtok i statsråd 25. oktober 2024 en tilleggsbevilgning på 458 millioner kroner til kjøp av private barnevernstjenester i statsbudsjettet for 2024.

- Jeg vil berømme regjeringen som nå tar grep for å sikre at barn får den hjelpen de trenger, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

Alvorlig

De siste årene er det benyttet nær en halv milliard til å avvikle tilbud fra private barnevernsaktører, som har vært en garantist for at barn og unge med de største og mest komplekse bistandsbehovene får den hjelpen de har krav på. NHO Geneo har lenge advart mot regjeringens politikk på området.

- Dette er et politisk gjennomslag for barnevernsbransjen, sier næringspolitisk direktør i NHO Geneo, Reidar Holst Christensen.

I proposisjonen til Stortinget for endringene i budsjettet for 2024, beskrives situasjonen i barnevernet som alvorlig. Samtidig er Bufdir i en krevende økonomisk situasjon og det er behov for kjøp av private institusjonsplasser.

Sentral rolle

- Dette viser hvor sentral rolle private aktører, både ideelle og andre private, har i barnevernet. Nå er det viktig å sikre langsiktige avtaler slik at barn i en sårbar situasjon får forutsigbarhet, sier Bekkemellem.

- NHO Geneos medlemmer har ledig kapasitet og vil bidra til å løse krisen i barnevernet, legger Bekkemellem til.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: