Podkast uten portefølje: - Føler oss litt som vi er barnet i et turbulent ekteskap, hvor AP og Høyre er mamma og pappa

Liveinnspilling fra "Podkast uten portefølje". Fra venstre: Jan-Erik Larsen (programleder og daglig leder i Kruse Larsen), Johannes Berg (Institutt for valgforskning), Aslak Versto Storsletten (Civita), Axel Fjeldavli (Tankesmien Agenda), Reidar Holst Christensen (NHO Geneo). Foto: NHO Geneo

Under NHO Geneos årskonferanse 2024, fikk deltakerne være publikum under en liveinnspilling av podkasten "Podkast uten portefølje". På scenen var blant annet NHO Geneos påtroppende næringspolitiske direktør, Reidar Holst Christensen.

"Podkast uten portefølje" er en podkast fra kommunikasjonsbyrået Kruse Larsen, ledet av daglig leder i selskapet og tidligere statssekretær i Arbeiderpartiet, Jan-Erik Larsen. Under liveinnspillingen av en ny episode, var det flere spennende gjester på scenen.

I tillegg til Larsen, fikk publikum stifte bekjentskap med Johannes Berg, leder for valgforskningsprogrammet ved Institutt for samfunnsforskning (ISF), Aslak Versto Storsletten, rådgiver i den liberale tenketanken Civita, Axel Fjeldavli, rådgiver i Tankesmien Agenda, og Reidar Holst Christensen fra NHO Geneo.

Valgforsker Johannes Berg fortalte om de siste tids meningsmålinger, og viktigheten av helsepolitikk når velgerne skal velge parti.

- Regjeringen ligger på et stabilt lavt nivå. Grunnen er nok styring og styringsmangel, på spesielt områder slik som helse, analyserte Berg.

- Årets Helsepolitisk barometer viser at det er en bekymring i befolkningen for helsevesenets bærekraftighet, og om det offentlige vil klare seg uten private aktører. Det får sannsynligvis også utslag på meningsmålingene, sa Berg.

De to tenketankene Civita og Agenda barket videre sammen i en debatt om private aktører i helsevesenet, og regjeringens politikk og retorikk på området.

- Arbeiderpartiet er et pragmatisk og styringsdyktig parti. Det ser man nå med Ventetidsløftet fra helseminister Vestre og regjeringen. Men Arbeiderpartiet er også bundet av en regjeringsplattform og et politisk program, hvor dette er politikk som skal gjennomføres, argumenterte Axel Fjeldavli.

- Jeg føler at Arbeiderpartiet snur kappen litt etter vinden retorisk, men at politikken består. Til tross for Ventetidsløftet, så er det lite annet som viser at regjeringen er positive til private aktører. Vi får se hva som skjer videre, men det er lite som overbeviser meg så langt, kontret Aslak Versto Storsletten.

Etter hvert slapp også NHO Geneos egne Reidar Holst Christensen til.

- Det gjenstår å se om Arbeiderpartiet har snudd, eller om det bare er retorikk. For oss i NHO Geneo er det ikke viktig å diskutere om man er for eller imot private aktører, men hvordan vi løser utfordringene. Hvordan får vi ned helsekøene? Hvordan skal barn i barnevernet få den hjelpen de har rett på? Hvordan skal vi gi flere rusomsorg? Da tror jeg vi trenger de private aktørene, sa Christensen.

- Vi i NHO Geneo føler oss litt som barnet i et turbulent ekteskap, hvor Arbeiderpartiet og Høyre er mamma og pappa. Kan dere ikke bare bli enige, så blir verden et bedre sted?, spøkte Christensen til slutt.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: