Plast i helsenæringen: Medlemsmøte om hvordan man kan være mer bærekraftige

Publisert

Utdrag fra Melanors medlemsmøte om plast i helsenæringen.

Fredag 13. september arrangerte Melanor et medlemsmøte om plast i helsenæring, med fokus på hvordan medtek-løsninger kan bli mer bærekraftige.

Til å presentere blant annet EUs nye regulativ om plastemballasje "Packaging and Packaging Waste Regulations (PPWR)", hadde Melanor fått inn en av sine samarbeidspartnere i Siri Stabel Olsen fra Norner. Norner er er et norsk selskap med over 40 års erfaring, og anerkjent som et av Europas ledende plastforskningssenter.

Helseindustrien blir stadig stilt overfor nye regulatoriske krav og miljøkrav i anskaffelser for å ta sin del av ansvaret for å redusere CO2-utslipp. Medisinske produkter og medisinsk emballasje består ofte av plast, og påvirkes blant annet av EU-regulativet PPWR. 

Under møtet presenterte Stabel Olsen en rekke innsikter i bærekraftige og sirkulære plastløsninger for medtek-produkter. Både sett i lys av Helsedirektoratets "Veikart mot en bærekraftig, lavutslipps helse- og omsorgstjeneste" og PPWR, kom hun med flere eksempler til de mange fremmøtte på hvordan bedriftene og sektoren kan arbeide fremover for å møte de nye kravene.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: