Norges største frittstående treningssenter: – Det er veldig mye mer enn bare trening

Publisert

NHO Geneo-ansatte sammen med Jorun Foss, daglig leder og eier av Skullerud Sportssenter. Foto: NHO Geneo.

På Skullerud i Bydel Østensjø i Oslo ligger Norges største frittstående treningssenter, Skullerud Sportssenter. Ekteparet Jorunn og Tore Foss som står bak suksessen, og er tydelige på hvordan de kom dit.

Torsdag 13. juni besøkte NHO Geneo Skullerud Sportssenter på Skullerud i Oslo, Norges største frittstående treningssenter. Jorun Foss, daglig leder og eier av Skullerud Sportssenter, er ganske sikre på hva som gjør treningssenteret så populært.

– Vi er en smeltedigel. Her møter du folk i alle andre, fra alle samfunnslag. Vi behandler alle helt likt. Det betyr mye, og skaper et godt miljø. Vi tror på at livet oppleves bedre sammen med andre, at vi kan løfte hverandre når det er behov for det og at trening kan forandre livet, sier Jorun.

Skullerud Sportssenter er ifølge eierne bygget på det fundamentet. Det er tydelig at ekteparet har klart å skape noe helt spesielt. De har skapt et samhold mellom medlemmene, på tvers av fysisk aktivitet og det sosiale.

–  Det er mye mer enn bare trening. Vi inviterer ofte til sosiale sammenkomster her på senteret, som for eksempel quiz og vinsmaking. Vi arrangerer også utenlandsturer, som turer til VM i innendørsroing, sykkeltur i Italia, fotturer og en egen tur for de godt vokse, forteller Jorun.  

Fra Bøler Helsestudio til Skullerud Sportssenter

Jorun Foss driver og eier Skullerud Sportssenter sammen med ektemannen, Tore Foss.

I 1987, etter en periode med sykdom og motgang, vandret Jorun Foss inn på det som den gang het Bøler Helsestudio. Der traff hun Tore Foss, og hver dag etter ble en ny og frisk start. Siden har Jorun og Tore arbeidet for å gjenskape det øyeblikket for andre.

– Tore og Bøler Helsestudio reddet livet mitt. Hvis jeg klarer å gi ett menneske den opplevelsen jeg hadde den gangen, er det verdt det, sier Jorun.

Jorun og Tore mener at ved å møte mennesker og bruke kroppen gjennom variert fysisk aktivitet, vil man være i stand til å håndtere livet, både fysisk og mentalt.

– Vi er svært imponert over Skullerud Sportssenter, hadde folk bare visst hva de gjør og bidrar med. Vi har et ansvar for å synliggjøre deres bidrag til folkehelsen og samfunnet, det tar vi på alvor, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

4000 kvadratmeter med treningssenter

Medlemmene på Skullerud Sportssenter har 4000 kvadratmeter med boltreplass, og det uten at det blir overfylt.

På treningssenteret finner du blant annet gruppetreningssal på 350 kvadratmeter, egen sal for roing og crossfit, sykkelsal, yogarom og treningsrom med sirkeltreningsutstyr. I tillegg har de også frisør og hud- og fotpleie. Garderobene er romslige med både steam- og tørrbadstue.

Skullerud Sportssenter har i dag nesten 3000 medlemmer.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: