Det var tema under Melanors Arendalsuka-arrangement, Hvordan kan medisinsk teknologiske innovasjoner bidra til Ventetidsløftet?
På scenen fikk vi høre erfaringer med suksessfulle offentlig-private samarbeid, med Gunnar Morne, Senior Strategic Accounts Manager i Medtronic, og Martin Magelund Rasmussen, Direktør for Hode-og ortopedisksenteret i Rigshospitalet, København.
- Vi må samarbeide
- Vi må øke produktiviteten og få mer for mindre. Vi må møte forventningene til folk. Folk er opptatt av at de skal få rask hjelp når de trenger det med gode teknologiske løsninger. Skal vi få det til, så må vi samarbeide på tvers av sektorer. Eksempelet fra Rigshospitalet, viser at vi må gjøre offenltig-privat samarbeid, sier helseminister, Jan Christian Vestre (Ap), fra scenen.
- Jeg er optimistisk til at vi skal klare dette, og mange land har gjort mer enn oss. Vi har tatt oss mer eller mindre råd til å vente. Jeg håper vi kan legge til rette for mer offentlig-privat samarbeid, sier Tone Trøen (H), leder av helse- og omsorgskomiteen.
- La Vestre lykkes med Ventetidsløftet
- Jeg er ikke pessimist da Helsepersonellkommisjonen eller Perspektivmeldingen kom, men vi må tørre å utfordre. Det er for lite vilje, sier Bård Hoksrud (Frp), andre nestleder i helse- og omsorgskomiteen.
- Enhver regjering som har sitter ved styringen de siste årene har hatt helse som satsing, men når hverdagen er der, så sitter vi der. Vi må ha operativ ledelse, vi må ha statsråder som tør å se sammenheng i de store utfordringene, vi må tenke forebygging, vi må tenke anbud på en ny måte. Vi må tenke kreativt. Eksempel på det er Ventetidsløftet, og jeg må si at det er ganske unikt politisk initiativ. La Vestre lykkes på Ventetidsløftet. Vi må stå her neste år og si at dette fikk vi til, sier Bekkemellem.