LMI sendte Team Rynkeby av gårde til Paris: – Et svært godt formål
Siden 2002 har Team Rynkeby syklet til Paris for å samle inn penger til kritisk syke barn. Fredag 28. juni startet Oslo-teamet reisen utenfor Næringslivets Hus.
Siden 2002 har Team Rynkeby syklet til Paris for å samle inn penger til kritisk syke barn. Fredag 28. juni startet Oslo-teamet reisen utenfor Næringslivets Hus.
Fredag 28. juni sto Leif Rune Skymoen, administrerende direktør i Legemiddelindustrien (LMI), og Ramona Eichenberger, advokatfullmektig i NHO Geneo, klare med juice og boller for å sende av gårde Team Rynkeby til Paris. Team Rynkeby er et veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til kritisk syke barn – på tvers av hele Europa.
Team Rynkeby i Norge har siden 2016 bidratt med mer enn 100 millioner kroner til Barnekreftforeningens forskningsfond. I 2023 samlet de inn 14,5 millioner.
– Det er en glede å få lov til å sende Team Rynkebys Oslo-team avgårde til Paris. Sykkellaget har svært godt formål, og vi heier hele veien, sier Skymoen.
Et Rynkeby-lag består ofte, ikke alltid, av personer som er rammet av barnekreft – enten selv som overlever eller som pårørende. Noen bruker Team Rynkeby for å få orden på livet igjen etter sykdom uansett utfall. Mange har en yrkesfaglig tilknytning til helsenæringen som ansatte i spesialisthelsetjenesten, kommunehelsetjenesten eller i industrien.
Hella Yngsdal, prosjektleder og ansvarlig for markedstilgang i Melanor, er en av rytterne i Team Rynkeby.
Historien
Team Rynkeby ble stiftet i 2002, da 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten Rynkeby Foods A/S bestemte seg for å sykle til Paris for å se avslutningen på Tour de France.
Rynkeby Foods var hovedsponsor for turen, men andre bedrifter støttet også opp. Faktisk var deltakerne på historiens aller første Team Rynkeby-lag så flinke til å skaffe sponsorer, at det var 38.000 DKK i overskudd da laget returnerte til Danmark en god uke senere.
Pengene donerte Team Rynkeby til barnekreftavdelingen på Odense Universitetssykehus, og en tradisjon var født.