Kan teknologien redde helse- og omsorgssektoren?: – Innovasjonene kommer sjeldent fra et monopol

Publisert

Tor Wallin Andreassen, professor i innovasjon ved Norges handelshøyskole (NHH).

NHO Geneos årskonferanse: NHH-professor Tor Wallin Andreassen ga publikum et innblikk i hva slags samfunn vi kan ende opp som, om vi ikke slipper innovasjonen til.

Professor i innovasjon ved Norges Handelshøyskole (NHH) Tor Wallin Andreassen holdt innlegget "Kan teknologi redde helse og omsorgssektoren?" under NHO Geneos årskonferanse: Sammen om løsningene. 

– Målet vårt må være at vi skaper et bærekraftig helsevesen som sikrer innbyggeres ve og vel. Innovasjonene kommer sjeldent fra et monopol. Utfordringene vi står overfor vil vi ikke klare å løse i offentlig sektor alene, vi må åpne for private tilbydere, sa Andreassen.

 Andreassen mener vi innovasjon må til for å øke kapasitet, effektiviteten, kvaliteten og slik at vi kan skape nye forretningsmodeller.

– Vi må få opp forskningen på innovasjonssiden, ikke på invensjonssiden. I 2031 vil vi være flere over 65 enn under 15, og det er ikke særlig kult. Barna må i større grad ta vare på foreldrene sine. Vi må bruke teknologien for å hjelpe dem å produsere tjenestene. Vi er i samme båt og må bruke de ressursene vi har, sa Andreassen.

NHH-professoren pekte på at dagens finansieringsmodell ikke er bærekraftig, og at den demografiske utviklingen krever nye løsninger. Men det politiske handlingsrommet mangler. En bærekraftig helsesektor krever innovasjon i hvordan vi tilbyr ulike helsetjenester.

 

 

 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: