Gjennomslag for NHO Geneo: Udir endrer praksis etter innspill

Publisert

Fra og med 1. juli 2024 publiserer ikke Utdanningsdirektoratet foreløpige tilsynsrapporter på nettsidene deres. Dette kommer etter innspill fra NHO Geneo.

Utdanningsdirektoratet (Udir) har bekreftet overfor barnehage.no at de fra og med 1. juli 2024 ikke lenger vil publisere foreløpige tilsynsrapporter på nettsidene deres.

Dette skjer etter at NHO Geneo har adressert Udir med utfordringene foreløpige tilsynsrapporter gir private barnehager. Landsforeningen er glade for at Udir har bestemt seg for å endre praksisen.

– Foreløpige tilsynsrapporter har vist seg å skape unødvendig belastende situasjoner for private barnehager. Vi er glade for at Udir nå endrer praksis, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

NHO Geneo har lenge jobbet for å synliggjøre problematikken publisering av foreløpige tilsynsrapporter har skapt for private barnehager, både politisk og for Udir.

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

Skapt belastning og omdømmetap

– Det må påpekes at praksisen har påført sektoren stor belastning og omdømmetap. Når tilsynssaker blir offentlige før alle sider av saken er grundig gjennomgått, har det blitt trukket konklusjoner for raskt, legger Bekkemellem til.

– Men det er svært positivt at private barnehager nå slipper belastningen som kommer som følge av konklusjoner som baserer seg på noe som ikke er endelig, avslutter hun.

  • Tone Mila
  • Fagsjef i Barnehagebransjen

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: