Første møte i Ventetidsløftet-utvalget

Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (AP) sammen med partnerne i Ventetidsløftet. Foto: Helse- og omsorgsdepartementet

11. juni markerte det første møtet i Ventetidsløftet-utvalget. Blant annet slo helseminister Jan Christian Vestre fast at private aktører er en viktig partner for å få ned ventetidene.

I mai presenterte helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (AP) regjeringens Ventetidsløfte. NHO Geneo er en av partnerne i utvalget som skal få ned ventetidene i helsevesenet.

Tirsdag 11. juni møttes partnerne til første møte i Helse- og omsorgsdepartementet. Under møtet ble det enighet om å jobbe langs to viktige spor frem mot neste møte. Arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene skal, sammen med departementet, identifisere områder for bedre ansvars- og oppgavedeling i helsetjenesten. De regionale helseforetakene (RHF) skal på sin side samle inn tiltak innen kunstig intelligens og digitalisering som kan gjennomføres for å redusere ventetidene raskest mulig.

- Det var et veldig positivt første møte. Partnerne er innstilte på å bidra til å få ned ventetidene, og alle har en rolle å spille. Særlig positivt er det at Vestre ønsker private aktører velkommen med på laget, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo. 

Helseminister Vestre har også satt et mål om at ventetidene skal gå ned mellom hvert møte i utvalget, og har sagt at han vil måles på dette. Utvalget møtes annenhver måned.

Neste møte i utvalget er 19. august.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: