Fagdag: Samarbeidsmuligheter mellom utdanningsinstitusjoner og NHO Geneo-bedrifter

Publisert

Tone Mila, Torbjørn Furulund og Mee Eline Eriksson (NHO Geneo), Eirik Grindaker (Høgskolen Innlandet), Birte Barsnes Frøyd (Høgskulen på Vestlandet), Eva Maria Støa (Universitetet i Sørøst-Norge), Christina Gjestvang (Norges idrettshøgskole), Tom-Daniel Laugerud (Norges idrettshøgskole (student), Marianne Bryne Dalane (FLXBL), Wenche Aamundsen (Sense helse), Vegard Ølstørn (SATS), Atle Arntzen (MOVA), Andreas Lycke (Abel Technologies) og Stine Liebermann Åsheim (Avonaova).

Helse og velferd-bransjen inviterte flere utdanningsinstitusjoner for møte med NHO Geneo-bedrifter for potensielle samarbeidsmuligheter på helse- og treningsfeltet.

Torsdag 6. juni inviterte NHO Geneo-bransjen Helse og velferd seks utdanningsinstitusjoner som tilbyr relevante utdannelser for bransjen. Utdanningsinstitusjonene som var til stede under møtet var Universitetet i Sørøst-Norge, Norges Idrettshøgskole, Høgskulen på Vestlandet og Høgskolen Innlandet. Fra næringslivet var ABEL Technologies, MOVA treningssenter, Avonova, SATS, Sense trening og FLXBL til stede.

De utdanningsinstitusjonene som var til stede, tilbyr alle utdanning som er relevant for mange av Helse og velferd-bransjens bedrifter – blant annet helse- og treningsfysiologiutdanning.

Samarbeid mellom næringsliv og utdanningsinstitusjoner

Hensikten bak møtet var at utdanningsinstitusjonene og bedriftene kunne møtes og diskutere hvilke samarbeidsmuligheter som finnes mellom dem.

Blant dem var tema som praksis-, lærling- og utplasseringsplasser. Bedriftene kan tilby studenter f.eks. praksisplass, slik kan de få praktisk erfaring og innsikt i bransjen under utdanning. Slike ordninger er både verdifull for studentene og bedriftene. Det kan gi bedriftene mulighet til å identifisere fremtidig arbeidskraft, og gi studentene en fremtidig arbeidsplass.

– Dette er første gang vi arrangerer dette, men jeg mener at vi klarte å identifisere flere fellesnevnere for et potensielt samarbeid på tvers av næringslivet og utdanningsinstitusjoner på helse- og treningsfysiologifeltet. Det er jeg glad for, sier Mee Eline Eriksson, fagdirektør for forebyggende helse i NHO Geneo.

Andre samarbeidsmuligheter som ble diskutert var muligheten for forskning relevant for helsenæringen, i samarbeid med bedriftene. Kompetanseutvikling og kurs og annet arbeid under studietiden som prosjektarbeid eller deltidsjobb.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: