Debatt om Helseteknologiordningen: - Ordningen i seg selv er ikke nok

Publisert

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, på scenen.

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, påpeker at vi trenger mer samarbeid med privat næringsliv, samt forutsigbarhet og bærekraftige avtaler for bedrifter i videreutviklingen av Helseteknologiordningen.

Helseteknologiordningen var i fokus under Arendalsuka-arrangementet Er Helseteknologiordningen tilstrekkelig til å løfte kommunene?, i regi av EHIN AS i samarbeid med KS.

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, sammen med Kristiansand kommune, Camilla Dunsæd, TBA, Kristiansand kommune, Johan Ronæs, Administrerende Direktør, Norsk helsenett Kristin Weidemann Wieland, områdedirektør FID, KS, og Mariann Hornnes, assisterende helsedirektør, Helsedirektoratet, berørte de spørsmål om ordningen er tilstrekkelig til å skape felles kraft i kommunal sektor, hva som mangler og hvordan ordningen må utvikle seg.

- Vi trenger endringer

Helseteknologiordningen skal tilrettelegge for innføringen av teknologi i den kommunale helse- og omsorgstjenesten. Ordningen forvaltes av Helsedirektoratet. 

- Ordningen er en god idé. Den bidrar til digitalisering og omstillingen til norske kommuner. Nå må ordningen forbedres og samarbeidet med våre medlemmer styrkes for å skape mer bærekraft i våre felles helse- og velferdstjenester, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

- Men ordningen er ikke i seg selv nok. I tillegg til stimulering og midler trenger vi endringer og tilpasninger i helse- og velferdstjenestene, slik at de evner å ta i bruk alle de fantastiske produktene og mulighetene som allerede finnes. Men det er i seg selv positivt at det stimuleres til helt nødvendige investeringer og bruk av teknologiske løsninger. Kompetansemiljøene i HDir og KS gir, sammen med leverandørene, en unik mulighet til at vi skal nå målene om bedre og mer bærekraftige tjenester, sier Bekkemellem.

Forutsigbarhet

Bekkemellem la videre vekt på den pressede situasjonen for kommune-norge som allerede er sterkt presset.

- Næringslivet er klare. Vi organiserer hele bredden av tjenester og produkter som kan bidra til at vi sikrer våre felles helse- og velferdstjenester. Dette betyr legemidler, medisinskteknisk utstyr, digitale løsninger, og innovative og kompetente tjenesteleverandører. Men våre medlemmer trenger forutsigbarhet og bærekraftige avtaler, kompetente innkjøpere i kommunene, og et tillitsbasert samarbeid med aktørene, sier hun.

  • Lena Verås Eriksen
  • Kommunikasjonsdirektør

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: