BPA-virksomheter tatt ut i streik

Sigurd Løkholm, forhandlingsleder for NHO Geneo.

Oslo, 12. september 2024 – Fagforbundet og NHO Geneo kom ikke til enighet i meklingen om BPA-overenskomsten. Fagforbundet tar i første omgang ut 10 medlemmer i streik fra og med 12. september.

Oppdatert 17. september 2024 – Utvidelse av streik i BPA-virksomheter.

Fagforbundet varslet onsdag om nytt streikeuttak på BPA-overenskomsten. Streiken blir utvidet fra arbeidstidens start mandag 23. september. Ni av Fagforbundets medlemmer er tatt ut, seks i Humana omsorg og assistanse og tre i Norlandia.

– Dette er svært beklagelig. Dette rammer brukere og pårørende som er avhengige av tjenestene de tilbyr. Vår dør står alltid åpen for Fagforbundet hvis de ønsker videre samtaler, sier forhandlingsleder for NHO Geneo, Sigurd Løkholm.

NHO Geneo inviterer til medlemsmøte om utvidet streik på BPA-overenskomsten onsdag 18. september kl. 13:30.

___________________________________________________________________________________

Meklingen startet onsdag 11. september etter at det ble brudd i forhandlingene i juni. Fristen for å komme til enighet var midnatt. Partene klarte ikke å bli enige innen fristen.

– Det er beklagelig at Fagforbundet velger å ta ut BPA-virksomheter i streik. Dette rammer brukere og pårørende som er avhengige av tjenestene de tilbyr, sier forhandlingsleder for NHO Geneo, Sigurd Løkholm.

I første omgang er ti ansatte i Humana Omsorg og Assistanse er tatt ut i streik fra arbeidstidsstart torsdag 12. september.

– NHO Geneo holder medlemmer orientert om utvikling om en eventuell utvidelse av streiken. Vi opplevde konstruktive samtaler under forhandlingene. Avstanden var dessverre for stor under meklingen, sier forhandlingsleder Løkholm.

– Vi har et helhetlig ansvar for lønnsutviklingen i avtalene. Likevel kan vi ikke kommentere meklingen, da den er taushetsbelagt, legger Løkholm til.

– Vi har hatt god hjelp av mekler, men det gikk dessverre ikke denne gangen. Vår dør står alltid åpen for Fagforbundet hvis de ønsker videre samtaler, avslutter Løkholm.

Les mer om streik og arbeid under konflikt her.

NHO Geneo informerer medlemmer forløptende ved eventuell utvikling i konflikten. 

Ta kontakt med vår advokatvakt på telefon (+47 905 29 053) eller e-post advokat@nhogeneo.no ved behov for ytterligere informasjon.

Pressekontakt: 

Lena Verås Eriksen, kommunikasjonsdirektør i NHO Geneo: + 47 412 41 80 I lena.veras.eriksen@nhogeneo.no

Emma Egedal Nilsen, kommunikasjonsrådgiver i NHO Geneo: +47 977 39 471 I emma.egedal.nilsen@nhogeneo.no

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: