BPA-streiken avblåst: Regjeringen griper inn

Publisert

Sigurd Løkholm, advokat og forhandlingsleder.

Etter tre uker, er BPA-streiken avsluttet. Regjeringen mener streiken er til fare for liv og helse. Dermed blir det tvungen lønnsnemd.

Regjeringen grep inn i konflikten fredag 4. oktober. Alle streikende må dermed tilbake på jobb og saken avgjøres i Rikslønnsnemda.

- Først og fremst er vi glade for at brukere og pårørende igjen får de tjenestene de skal ha. Det er alltid partenes ansvar å løse en arbeidskonflikt, men vi erkjenner at vi ikke klarte det denne gangen og nå har departementet kommet til at hensynet til liv og helse går foran, sier Sigurd Løkholm, forhandlingsleder i NHO Geneo.

- Det har vært noen krevende uker, først og fremst for brukere og pårørende, men også ansatte og bedrifter, legger han til.

51 medlemmer i streik

Stridens kjerne omhandlet blant annet om fordelingen mellom sentrale og lokale tillegg, samt krav om å følge lønnsutviklingen til en annen arbeidsgiverforenings BPA-avtale.

På det meste hadde Fagforbundet 51medlemmer ute i streik, fordelt på fire medlemsbedrifter i NHO Geneo.

Berømmer Fagforbundet

- Streik er et lovlig virkemiddel arbeidstakersiden har. Jeg vil berømme Fagforbundet for en ryddig prosess og god dialog underveis. Jeg håper og tror vi kan bygge videre på dette fremover, sier Løkholm.

- Jeg vil også takke meklerne Kristin Rognan og Mats Ruland for en solid innsats for å finne en løsning, men dessverre fikk vi det ikke til denne gangen, legger han til.

Informasjon til medlemmer

NHO Geneo inviterer berørte bedrifter til medlemsmøte i uke 41.

Ta kontakt med vår advokatvakt på telefon (+47 905 29 053) eller e-post advokat@nhogeneo.no ved behov for ytterligere informasjon.

Pressekontakt: 

Lena Verås Eriksen, kommunikasjonsdirektør i NHO Geneo: + 47 412 41 80 I lena.veras.eriksen@nhogeneo.no

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: