Bedriftsbesøk hos SERO: – En helt unik historie

Publisert

NHO Geneo besøkte Norges eldste bioteknologiselskap: SERO AS.

Tirsdag 7. mai besøkte NHO Geneo det familieeide bioteknologiselskapet SERO. Selskapet ble etablert av Lorentz Eldjarn i 1963, som gjør det til Norges eldste bioteknologiselskap.

SERO spesialiserer seg på kvalitetskontrollmateriale for laboratorier og primærhelsetjeneste. Kvalitetskontrollmateriale brukes til å kalibrere og kontrollere analytiske instrumenter i laboratorier og helsevesenet.

Lorentz Eldjarn var en av de første i verden som benyttet kontrollprøver i forbindelse med laboratorievirksomhet på sykehus. Selskapet har vært og er en pioner innen kvalitetskontrollmateriale for laboratorier, og produktene deres er anerkjent over hele verden.

I dag eksporterer SERO 90 prosent av produksjonen til laboratorier i over 60 land, med Nord-Europa, Japan og Tyskland som hovedmarkeder. I dag ledes SERO av administrerende direktør Stefan Kernstock. Sønn av Lorentz Eldjarn, Knut Eldjarn, er i dag styreformann i selskapet. 

– SERO har en helt unik historie. Det er ikke hver dag en hører om et familieeid bioteknologiselskap, i hvert fall ikke i 2024. Det var fantastisk å få et innblikk i selskapets hverdag, se laboratoriene og høre historien, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: