Arbeidsinkludering fra et folkehelseperspektiv

Publisert

Elisabeth Gedde, HMS-rådgiver og fagkoordinator for sykefravær i Falck.

NHO Geneos årskonferanse: Elisabeth Gedde, HMS-rådgiver og fagkoordinator for sykefravær i Falck satt publikum inn i hvorfor arbeidsinkludering er så viktig og hvordan man lykkes.

Elisabeth Gedde er HMS-rådgiver og fagkoordinator for sykefravær i Falck, med arbeidserfaring fra arbeidsrettet rehabilitering, bedriftshelsetjenesten og Trygderetten.

– Arbeidsinkludering er det som er livet, og folkehelse er trivsel. I Trygderetten fikk jeg se at når folk var i ferd med å falle ut av arbeidslivet var det feil kartlegging av situasjonen som gjorde at de ikke fikk hjelp. De fant ikke veien ut, sa Gedde fra scenen.

Gedde etterlyser arbeidsgivere som tørr å prøve, teste og gi folk en sjanse.

– Jeg mener at riktig kartlegging er det som skal til. En stor del av helse er mestring, at mennesker kjenner at de er verdt noe. Kartlegging, veiledning, arbeidsutprøving og mestring er det som skal til. Og da trenger vi arbeidsgivere som tørr å prøve og teste ting ut.  

Fra silotekning til samarbeid

– Falck jobber med helseformidling. Vi må gå fra silotenkning til samarbeid. Da trenger vi rask intervensjon ved sykefravær, helsefremmende arbeidsmiljø og nettverksmøter. Dette løser vi sammen, på tvers, avsluttet Gedde.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: