Aidn vant pris for beste interaksjonsdesign: – Har utviklet en tjeneste som møter dagens utfordringer i helsesektoren på enestående vis

Publisert

E-helseselskapet Aidn står bak et helt nytt journalsystem for dokumentasjon og samarbeid i helsevesenet. Nå har de vunnet hederspris for interaksjonsdesign.

Hedersprisen fra Interaction Design Association Oslo (IxDA Oslo) ble opprettet i 2015, og målet er å vise frem og belønne fremragende interaksjonsdesign hvor brukeropplevelse står i fokus. Prisen reflekterer over det beste som beveger seg innen fagfeltet og bedømmes etter fire kriterier;

  • Mulighet
  • Målgruppe
  • Effekt
  • Håndtverk

Vinnerarbeidet velges ut fra kategorien Digital design i Visueltkonkurransen, og prisen deles ut av IxDA Oslo i forbindelse med Visuelt prisutdeling. I år gikk prisen til Aidn, et e-helseselskap med rundt 80 ansatte og som er en del av Kernel-konsernet. Adin er også NHO Geneo-medlem.

– Har utviklet en tjeneste som møter dagens utfordringer i helsesektoren på enestående vis

Juryen fremhever Aidns produkt som «et skritt i riktig retning for helsevesenet, og en inspirasjon for designbransjen».

– Har utviklet en tjeneste som møter dagens utfordringer i helsesektoren på enestående vis, sier juryen.

Juryen har vurdert kandidatene etter de fire følgende kriterieområdene: mulighet, målgruppe, effekt og håndverk.

De noterer seg følgende effekter for helsevesenet:

  • Halvert tid på kartlegginger og målinger
  • 20 minutter kortere tid per innkomstsamtale (per pasient)
  • 15 minutter besparelse på automatisk utarbeidelse av behandlingsplaner (per plan)

Etter juryens helhetlige vurdering går IxDAs hederspris til Aidn, som er første e-helse-selskap til å gå av med seieren i konkurransen.

– Denne prestisjefylte anerkjennelsen fremhever vårt engasjement for å forbedre helsevesenet gjennom brukervennlige løsninger. Vi er utrolig stolte og denne prisen er en bekreftelse på at vi er på riktig vei, og det motiverer oss til å fortsette å innovere og levere høy kvalitet, sier kommunikasjonssjef i Aidn, Siw Wikan.

– Vi er stolte over å representere medlemmer som viser at de klarer å møte helsesektorens utfordringer, også gjennom interaksjonsdesign, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

Les juryens begrunnelse her.

  • Torbjørn Furulund
  • Bransjedirektør i Helse og velferd

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: