Milliarder ekstra til sykehusene: - Bra, men forventer konkrete tiltak

Publisert

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, og helse- og omsorgsminister, Jan Christian Vestre (Ap).

I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2025, får sykehusene 5,5 milliarder kroner ekstra. Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, ser dette som positivt, men hun har tydelige forventinger for hvordan midlene bør brukes.

Onsdag 2. oktober holdt statsminister, Jonas Gahr Støre (Ap), og helseminister, Jan Christan Vestre (Ap), pressekonferanse på Rikshospitalet. Der kom det frem at sykehusene får 5,5 milliarder kroner ekstra i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2025, sammenlignet med budsjettet for 2024.

NHO Geneo, som er en del av Ventetidsløftet til Vestre, forventer at pengene blir brukt til å kutte helsekøene.

- Midlene bør benyttes til kjøp av privat kapasitet, og investering i medisinsk utstyr og teknologi, som kan forbedre og effektivisere behandlingstilbudene i spesialisthelsetjenesten. Det finnes både ledig kapasitet og ny teknologi som kan tas i bruk. Det må skje nå, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

- Om den norske velferdsstaten fortsatt skal sikre innbyggerne gode og likeverdige oppvekst, helse- og velferdstjenester, er vi avhengige av å ta alle gode krefter i bruk, legger hun til.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: