– I dag diskuterer vi kun medisinsk utstyr og teknologi som en kostnad, mens det egentlig er en innsatsfaktor på lik linje med helsepersonell

Publisert

Fra venstre: Erland Skogli, Kjetil Istad, Hella Yngsdal, Cathy Capdeville og Espen Bakken.

Oslo Life Science Forum er en møteplass for helsenæringen, etablert i samarbeid mellom Simonsen Vogt Wiig, Rud Pedersen, Menon Economics og Melanor. Denne uken ble årets første arrangert, og temaet var bærekraftige helsetjenester.

Tirsdag 19. mars samlet Simonsen Vogt Wiig, Rud Pedersen, Menon Economics og Melanor helsenæringen til årets første Oslo Life Science Forum. Hella Yngsdal, prosjektleder i Melanor, deltok i panelsamtalen om investeringsbehovet i spesialisthelsetjenesten.

Behovet for helsetjenester øker kraftig de neste årene. Til nå har løsningen vært å ansette stadig flere i helsesektoren, og vi vil måtte ansette flere hundre tusen flere de neste tiårene. Det finnes derimot også andre, mer bærekraftige løsninger. Vi må investere i løsninger som gjør at vi kan få mer helse for hver arbeidstime og hver ansatt.

– Vi må omfavne diskusjonen om AI og andre teknologiske fremskritt fordi det gir oss muligheten til å klarere se at vi må vurdere medisinsk utstyr som en innsatsfaktor. I motsetning til andre deler av forbruket på tvers av helsesektoren kan utstyr og teknologi gi gevinster langt utover den effekten det har på den enkelte pasient. Det på tide at løsningene som allerede eksisterer kommer det norske helsevesenet til gode. Det gir rom for å investere mer i ny teknologi, sier Yngsdal.

– I dag vurderes medisinsk utstyr som en kostnad, mens det egentlig er en innsatsfaktor på lik linje med helsepersonell for helsesektoren. Det er utrolig mange lavt hengende frukter innen det teknologiske området som bare trenger å operasjonaliseres, og da må vi tørre å ta diskusjonen på tvers av sektorene når det gjelder betalingsvilje, legger hun til.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: