– Vi bør snakke mer om hvordan innovasjon med faglig utvikling kan bidra til å styrke barnehagene

Publisert

Fra venstre: Venke Sørli, styrer i Norlandia Skyttelveien barnehage, Kristin Voldsnes, divisjonsdirektør i Norlandia Barnehagene, og Torbjørn Sølsnæs, bransjedirektør for Barnehagebransjen.

Bransjedirektør i NHO Geneo, Torbjørn Sølsnæs, og fagsjef Tone Mila besøkte Norlandia Skyttelveien barnehage for å lære mer om deres satsing på bærekraft og faglig utvikling. Barnehagens styrer, Venke Sørli, har lenge vært engasjert i barnehagepolitikken og håper på bedre rammevilkår for de private barnehagene.

Sammen med Norlandias divisjonsdirektør Kristin Voldsnes besøkte Torbjørn Sølsnæs, bransjedirektør for Barnehagebransjen, og Tone Mila, fagsjef i Barnehagebransjen, Norlandia Skyttelveien barnehage i Drammen. Venke Sørli, styrer i barnehagen, viste frem barnehagens unike satsninger på bærekraft og fortalte om fokuset på faglig utvikling.

Barnehagen, som tilbyr tre måltider daglig til barna og dyrker mye av maten selv, har en egen solsikkeåker, grønnsakshage og til og med høner som går fritt rundt på området.

– Vi ønsker å gi barna en forståelse for hvor maten kommer fra og hvordan vi tar vare på dyrene, sier Sørli.

Hun forteller at bærekraftsfokuset gjennomsyrer alt de gjør, og hun er stolt av hvordan de involverer barna i dette arbeidet.

Siden oppkjøpet av Norlandia i 2021 har Sørli kunnet fokusere mer på det pedagogiske innholdet i barnehagen og mindre på å forsøke å påvirke lokalpolitikere til å styrke barnehagene.

– Norlandia deler mine verdier om innovasjon og mangfold. Nå kan jeg bruke mer tid på å videreutvikle barnehagen sammen med barn, ansatte og foreldre. Jeg er stolt av de gode resultatene barnehagen oppnår i medarbeider- og foreldreundersøkelser, og det lave sykefraværet blant de ansatte, sier Sørli.

Fremtiden for private barnehager

På Stortinget er partiene i innspurten av forhandlingene om en ny barnehagelov, men både SV og Fremskrittspartiet har trukket seg fra forhandlingene denne uken.

Sørli håper at de fremtidige rammevilkårene vil reflektere de reelle utfordringene private barnehager står overfor, slik at hun kan fortsette arbeidet med bærekraft og faglig utvikling.

– Vi bør snakke mer om hvordan innovasjon med faglig utvikling kan bidra til å styrke barnehagene, sier Sørli.

Hun mener debatten rundt bemanning stagnerer den nødvendige faglige fremgangen i sektoren.

Kristin Voldsnes deler Sørlis bekymringer og håper forhandlingene resulterer i likebehandling av offentlige og private barnehager.

– Like rammevilkår er avgjørende for å kunne opprettholde et tilbud av høy kvalitet, sier Voldsnes.

– NHO Geneo og bransjens klare beskjed til politikerne har derfor vært: En videreføring av rammevilkår på dagens nivå vil være kritisk for å opprettholde et tilbud av høy kvalitet over tid. En svekkelse vil gjøre en vanskelig situasjon verre, og være en direkte trussel mot full barnehagedekning, sier Torbjørn Sølsnæs.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: