– Det at man skal være pragmatisk i synet på hvem som skal få bidra er vi selvfølgelig med på

Publisert

Fra venstre: Erik Wold, ordstyrer, Karl Kristian Bekeng (Ap), statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, og Tone W. Trøen, leder av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget og stortingsrepresentant for Høyre.

NHO Geneos årskonferanse: Under NHO Geneos årskonferanse: Sammen om løsningene ble Arbeiderpartiet og Høyre satt sammen for å finne de politiske løsningene for Norges helse og omsorgssektor.

Statssekretær Karl Kristian Bekeng (Ap) og Tone W. Trøen, leder av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget og stortingsrepresentant for Høyre, sto sammen i styringspartienes duell under NHO Geneos årskonferanse 2024. Sammen skulle de finne de politiske løsningene for helse og omsorgssektoren, og hvilken rolle private velferdsaktører skal ha i velferdsstaten.

– Vi har lagt frem nasjonal helse- og samhandlingsplan, der vi slår fast at vi ønsker god samhandling mellom offentlige og private aktører. I tillegg kom Ventetidsløftet for noen uker siden for å håndtere den største utfordringen, nemlig helsekøene, sa Bekeng fra scenen.

– Det har ikke vært så lange helsekøer på flere år som det det er under dere. Mange anbud er tatt betydelig ned, og når dere satt ned avkommersialiseringsutvalget var det prikken over i-en. Det er lett å komme med dette nå, men det føles ut som mer som en kriseløsning enn langvarig politikk, sa Trøen.

Sammen om løsningene

– Det at man skal være pragmatisk i synet på hvem som skal få bidra er vi selvfølgelig med på, men vi mener at det offentlige skal ha styringen på ressursene. Og det er viktig fordi da får vi kontroll på blant annet personellet, sa Bekeng.

– Våre viktigste prioriteringer er pasientene. Vi må sørge for et godt samarbeid og at vi løser de store utfordringene. Det er viktig, men en sterk offentlig sektor, men vi må kunne slippe de private mer til, sa Trøen.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: