- Vi må tenke samarbeid på en ny måte

Ordstyrer, Erik Wold (fra venstre), sammen med Mette Nord, forbundsleder i Fagforbundet, og Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

NHO Geneos årskonferanse: For å få flere til å jobbe og bli værende i helse-, velferd- og oppvekstsektoren, trenger man å tenke samarbeid mellom partene i arbeidslivet på en ny måte.

Det sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, i samtale med Mette Nord, forbundsleder i Fagforbundet, på landsforeningens årskonferanse.

- Jeg tror utviklingen vi har sett i sektorene, vil fortsette hvis vi ikke tar grep. For eksempel innen barnehagesektoren er det rekordlavt antall søkere til sektoren. Dette kan vi gjøre noe med sammen med Fagforbundet, og gjøre ting på en ny måte. Vi må gjøre det mer spennende å søke seg til sektoren og bli værende der. Vi må tenke samarbeid på en ny måte og bygge tillit, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

- Vi må investere i de folkene vi har. Det handler mye om lønns- og arbeidsvilkår, men man må også få kompetansepåfyll. Vi må ha gode programmer og anerkjenne dette. Vi har gode erfaringer fra kommune- og sykehussektoren med Tørn-programmet og oppgavedelingsprogrammer, sier Nord.

- Hvis vi skal tilby det Nord vil, så må bedriftene våre ha økonomisk likebehandling og konkurranse på like vilkår, påpeker Bekkemellem.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: