- Vi har en jobb å gjøre når det kommer til forebygging

Publisert

Karita Bekkemellem, (nummer to fra venstre), administrerende direktør i NHO Geneo, på scenen i en panelsamtale under Abel Technologies fagdaguteksamingering av digitale helseveiledere.

Vår nye helseminister, Jan Christian Vestre, har allerede trukket frem at han vil jobbe for å kutte helsekøer. Men for at man skal kutte og ha varig lave helsekøer, så må man investere mer i forebygging.

Det var noe av budskapet til Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, under Abel Technologies fagdaguteksamingering av digitale helseveiledere fredag. 

Bekkemellem ble invitert til å holde et innlegg om den politiske situasjonen for helsenæringen, velferd og oppvekstsektoren. 

- Vi må se på helse som en investering, og ikke som en utgift. Vi må tenke forebygging i større grad, og ta i bruk teknologi og produkter som sparer samfunnet for kostnader, sier Bekkemellem. 

- Et eksempel er dere og Abel. Det er et stort behov for nødvendig og livreddende adferdsendring. Vi er på vei inn i en fedmeepidemi og våre unge sliter med psykiske utfordringer. For å forebygge dette, må vi sørge for at færre havner i helsekøene. Her har dere i Abel funnet et område som nettopp vil bidra til dette. Jeg har lyst til å trekke frem Tone, som det står om på Abel hjemmesider. Hun kom tilbake til jobb etter å ha fått sin helseveileder til å endre livsstil. Mestring, fysisk aktivitet, støtte og ansvarliggjøring var sentralt i Tones reise fra deprimert kreftpasient til livsglad taxisjåfør. Hadde det ikke vært for Abel, så hadde Tone ved stor sannsynlighet ikke vært tilbake i jobb. Og hun hadde også på sikt mest sannsynlig havnet i en helsekø. Det er dette vi må jobbe for, sier Bekkemellem. 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: