- Utfordringene vi står overfor er formidabel, men vi tror det kan løses hvis vi tenker samarbeid

Håkon Laugsand, forskningsdirektør i ABEL Technologies, og Simon Laugsand, administrerende direktør i ABEL Technologies.

NHO Geneos årskonferanse: En ny yrkesgruppe og samarbeid gir håp for forebyggende tiltak som virker.

Simon Laugsand, administrerende direktør i ABEL Technologies, og Håkon Laugsand, forskningsdirektør i ABEL Technologies, så store utfordringer når det kom til sykefravær. Derfor gikk de sammen og startet ABEL Technologies, en applikasjon som blant annet hjelper bedrifter med å kutte sykefravær og hjelper ansatte med helseveiledning.

De har gjennomført flere forskningsprosjekter for å se på muligheter for å kutte sykefravær i bedrift, blant annet sammen med Læringsverkstedet og Storebrand.

- Foreløpig ser vi veldig gode resultater. De ansatte opplever at å ha en uavhengig tredjeperson, en helseveileder, følges trygt. Det har effekt. Vi ser at konsultasjonene som er satt opp, gjennomføres (91 prosent gjennomføring), aktivitetsnivået går opp og 9,5 av 10 er fornøyde med sin helseveileder. 38 prosent får høyere energinivå, de blir mer rustet for utfordringer og mestring, og de følger økt tilhørighet på jobb, sier Håkon Laugsand, forskningsdirektør i ABEL Technologies.

- Utfordringene vi står overfor er formidabel, men vi tror det kan løses hvis vi tenker samarbeid og tør å være fremoverlente. Hvis vi er sammen om løsningene, kan vi realisere god helse- og livskvalitet for alle, sier Simon Laugsand, administrerende direktør i ABEL Technologies. 

Les mer om ABEL Technologies her.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: