Standard Norge og NHO Geneo har inngått samarbeidsavtale

Publisert

Karita Bekkemellem, adm.dir. i NHO Geneo, og Jacob Mehus, adm.dir. i Standard Norge.

12.10.23 signerte Standard Norge og NHO Geneo samarbeidsavtalen rundt standardisering på Lilleaker. Avtalen vil blant annet innebære at partene skal samarbeide om standardiseringsaktiviteter i helse-, velferd- og oppvekstnæringen.

– Denne avtalen er vi veldig glade for, og vi ser frem til å jobbe sammen med NHO Geneo og deres medlemmer. Vi ser også frem til de viktige bidragene de kan komme med i standardiseringskomiteer på sine fagfelt, sier Jacob Mehus, administrerende direktør i Standard Norge.

Gjennom samarbeidsavtalen blir NHO Geneo orienter om nye og pågående standardiseringsprosjekter, nasjonalt og internasjonalt. Avtalen dreier seg om prosjekter spesielt knyttet til strategiske satsningsområder.

Historisk

– Dette er nesten historisk for NHO Geneo. Vi er jo en helt ny oppstartet landsforening, så vi føler veldig på ansvaret, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

Avtalen sørger for gode og åpne kommunikasjonskanaler mellom organisasjonene. NHO Geneo og Standard Norge forplikter seg til å ha faste møter og lage en felles plan for aktiviteter og samarbeid, som innebærer at NHO Geneo nå er medlem i Standard Norge.

– Det vi gjør nå er å ta samfunnsoppdraget vårt på alvor. Vi vet at helse vil være et av de viktigste samfunnsområdene fremover. Dette handler om utvikling av kvalitet og kompetanse. Standard Norge vil være et verktøy for oss til å få mer legitimitet. Jo mer vi klarer å bygge opp gjennom kvalitet, kompetanse og standardisering, jo mer vil vi også kunne nå ut til offentlige myndigheter, sier Bekkemellem.

Noen av samarbeidsområdene er felles politisk posisjonering i saker der standardisering kan bidra, felles arrangementer og deltakelse av NHO Geneos medlemmer i standardiseringskomiteer.

Om Standard Norge

Standard Norge fastsetter og utgir Norsk Standard og er en privat og uavhengig medlemsorganisasjon. Organisasjonen anerkjennes av myndigheter, næringsliv, forbrukere og arbeidstakere som den sentrale norske aktøren for standardisering nasjonalt og internasjonalt. Standardene utvikles i samarbeid med brukerne, som bidrar med ekspertise og finansiering. Dette kan være myndigheter, industri/næringsliv, arbeidstakerorganisasjoner, forsknings- og innovasjonsmiljøer, frivillige organisasjoner, bransjeorganisasjoner, prøvings- og testlaboratorier og tekniske kontrollorgan eller sertifiseringsorgan, forbrukere og andre interesseparter. 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: