– Vi vet ikke hva som hadde skjedd med ventetidene og kapasiteten i det offentlige om regjeringen ikke hadde inngått avtalen med de private

Publisert

Mette Feifer, viseadministrerende direktør i Dansk Erhverv, på scenen under Helse- og velferdskonferansen 2023.

Danskene sitter nå med en bred regjering med partiene Socialdemokratiet, Venstre og Moderatene. Hvordan påvirker det mulighetene offentlig-privat samarbeid? Viseadministrerende direktør i Dansk Erhverv, Mette Feifer, ga oss en innføring.

Torsdag 23. november ble Helse- og velferdskonferansen arrangert på Næringslivets hus. Mette Feifer, viseadministrerende direktør i Dansk Erhverv, tok oss gjennom "Vælferdsrådet" og hvordan danskene har samarbeidet med private velferdsaktører for å kutte helsekøer og øke kapasiteten.

Under pandemien måtte Danmark ty til mange av de samme løsningene som Norge, og vice versa. Et tiltak var samarbeid mellom offentlig og privat sektor. Februar 2023 kom den danske regjeringen ut med nyheten om at de ville fortsette å samarbeide med private velferdsaktører som en del av regjeringens beredskapsplan.

– Vi vet ikke hva som hadde skjedd med ventetidene og kapasiteten i det offentlige om regjeringen ikke hadde inngått denne avtalen. Vi tror at dette er med på å skape et sterkere helsevesen for Danmark og vi er glade for at vi kan være med å løse dette samfunnsproblemet, sa Feifer.

Sammen om utfordringene

Dansk Erhverv – NHO Geneos danske søsterorganisasjon – har opprettet "Vælferdsrådet". Vælferdsrådet er et utvalg som formål å fremtidssikre velferdssamfunnet i en allianse mellom sivilsamfunnet, selvstendig næringsdrivende, offentlige og private aktører. Utvalget består av 30 medlemmer, som omfatter politiske beslutningstakere, organisasjoner, akademikere, sivilsamfunn, selvstendig næringsdrivende aktører og private virksomheter med betydning for fremtidens velferdssamfunn på tvers av politisk ståsted.

– Vi ville samle en hel gjeng som sammen kunne finne ut av hvordan vi skulle løse våre felles helse- og velferdsutfordringer, heller enn å rope om hva Dansk Erhverv mener. Folk vet det allerede, sa Feifer.

Vælferdsrådet har sammen kommer med 12 råd om hvordan Danmark kan løse sine helse- og velferdsutfordringer. Du kan lese mer om de her.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: