Styremøte i NHO Geneo: Vil bygge ny politikk

STYRKET FELLESSKAP: Marit Lambrechts, administrerende direktør i Espira, og styremedlem i NHO Geneno (til høyre) og Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo. Foto: Lena Verås Eriksen.

Ambisjonene er høye både i administrasjonen i NHO Geneo og styret i den nye landsforeningen. Sammen, på tvers av de ulike bransjene vil de bygge ny politikk, hvor fellesnevneren er mer offentlig-privat-samarbeid.

Onsdag 1. juni var det duket styremøte i NHO Geneo. På agendaen sto blant annet prioriterte fellesprosjekter for den nye landsforeningen.
- Det er veldig spennende og givende å være med på å bygge opp en ny landsforening. Dette har jeg stor tro på, sier Marit Lambrechts, administrerende direktør i Espira, og styremedlem i NHO Geneo.

Fellesnevner

Espira-barnehagene var en av de første bedriftene som meldte seg inn i den nye landsforeningen, som fra start besto av bransjeorganisasjonene Legemiddelindustrien (LMI) og Helse og velferd.

- Det jeg merker allerede på dette første styremøtet, er at vi har mye til felles på tvers av ulike sektorer. Og den store fellesnevneren er at vi ønsker å få til et enda sterkere offentlig-privat-samarbeid. Vi i helsenæringen, velferd, oppvekst og omsorg har så mye å være stolt av. Vi skal sammen bidra til å utvikle og synliggjøre alt det gode vi gjør, sier Lambrechts.

Vil gjøre den norske modellen sterkere

Karita Bekkemellem, konstituert administrerende direktør i NHO Geneo, trekker særlig frem privat-offentlig-partnerskapet som en av sakene som blir viktig for den nye landsforening i tiden som kommer.

- Vi ser at veldig mange av våre medlemmer blir kraftig angrepet av regjeringens politikk, til tross for at alle de selskapene vi representerer faktisk sørger for at vi har så mange gode helse- og velferdstjenester i Norge, sier Bekkemellem.

- Samtidig er det viktig å sette dette i sammenheng med de politiske ambisjonene vi har i Norge om å bygge helse- og velferdsnæring, men politikken vi ser nå undergraver det Stortinget tidligere har sagt, legger hun til.

Hun trekker fram at NHO Geneo vil være med å bygge muligheter for nye reformer.

- Vi har klare ambisjoner om å bygge ny politikk og gjøre den norske modellen enda sterke og bedre. Vi ser også at vi har en tsunami av helseutfordringer. Derfor må vi også fokusere mer på forebygging og rehabilitering. Innenfor disse bransjene gjøres det en stor innsats som kanskje ikke blir verdsatt så godt som det burde, sier Bekkemellem.

- NHO Geneo skal være med å gjøre den offentlige helse- og velferdstjenesten god, sier hun.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: