Samarbeid på tvers av landegrensene: - Vi har mye å lære av våre naboland

Helse- og velferdsbransjen samlet NHO Geneos søsterorganisasjoner i Norden til møte på Næringslivets hus for å diskutere den politiske situasjonen og dele erfaringer innen helsenæring, velferd og oppvekst.

- Dette har vært et veldig godt møte der vi har utvekslet erfaringer og fått innblikk i våre nordiske søsterorganisasjoners arbeidsmetodikk og analyser. Det har vært kjempespennende, sier Torbjørn Furulund, bransjedirektør for helse og velferd i NHO Geneo.

Nordisk møte mellom søsterorganisasjonene (Värdföretagerna i Sverige, Hyvinvointiala i Finland og Dansk Erhverv i Danmark) har vært en årlig tradisjon. I år var det NHO Geneo, ved helse- og velferdsbransjen, som var vertskap for møtet.

På agendaen sto blant annet viktigheten av vaksiner for folkehelsen, medisinsk utstyr, prisreguleringer og de viktigste bransje-casene fra Melanor, den politiske situasjonen i de respektive landene, samt en gjennomgang av erfaringer man har innenfor politisk arbeid, sikre medlemstilfredshet og politisk gjennomslag.

- Det er interessant å se at alle organisasjonene står overfor mange av de samme utfordringene. Vi har mye å lære av våre naboland, sier Furulund.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: