En gruppe investorer kjøpte i fjor Barco-bygget, som ligger på Øra industriområde og ønsker å fylle det med legemiddelproduksjon.
LMI møtte investorene i august og fikk da omvisning i 7200 kvadratmeter med støvfrie produksjonslokaler, kontorlandskap og lagerplass. Og 25 måls tomt med byggetillatelse for utvidelse.
Resultatet av det første møtet ble en plan om en rundebordskonferanse – som materialiserte seg mandag ettermiddag. Der møtte både ordfører, gruppelederne for de politiske partiene i kommunen, næringsforeningen og investorene. Fra NHO Geneo stilte administrerende direktør Karita Bekkemellem, samt Monica Larsen og Espen Snipstad. Som hadde med seg to industribyggere; Curida og Bayer. De to legemiddelselskapene fortalte tilhørerne om hva som er viktig når det skal etableres produksjon, hvordan globale selskaper tenker og hva de ser etter – og ikke minst utfordringer og muligheter.
Engasjerte
– Det var sterkt å se at de hadde samlet alle partier og ordfører – og det engasjementet de sammen viste for å få til noe her, sier Karita Bekkemellem, konstituert administrerende direktør i NHO Geneo og LMI.
I sin innledning til møtet kom hun blant annet inn på EU4Health. Det er EUs fjerde helseprogram, hvor norske fagmiljøer, bedrifter og andre interessenter kan søke om midler til utviklingsprosjekter og delta i samarbeidsprosjekter. Helse- og omsorgsdirektoratet har gitt Helsedirektoratet ansvar for å koordinere og mobilisere norsk deltakelse i EU4Health, som er en betydelig utvidet satsing på helsesamarbeid, både tematisk og økonomisk. Insentiver og virkemidler for produksjon kan ligge i midler fra EU4Health.
Veien videre
Hun forteller videre at vi ikke nå slipper ballen, men at vi kommer tilbake til videre oppfølging av dette initiativet.
– En mulighet kan være å invitere inn start up-bedrifter, som trenger å skalere opp produksjon, samt klynger og innovasjonsmiljøer, sier Karita Bekkemellem.