NHO Geneos råd til regjeringen: Slik kan helsenæringen sikre økt verdiskapning for norsk økonomi

Regjeringen ønsker å styrke norsk næringsliv og konkurransekraft. Derfor ble blant annet NHO Geneo, Legemiddelindustrien (LMI) og Melanor invitert til toppledersamling hos næringsminister, Jan Christan Vestre (Ap) og helse- og omsorgsministeren, Ingvild Kjerkol (Ap).

Norge trenger flere ben å stå på i fremtiden for å kunne omstille oss til lavutslippssamfunn og for å sikre velferdssamfunnets bærekraft. Derfor ønsker regjeringen innspill på hvordan norsk helsenæring kan utvikles for økt verdiskaping i norsk økonomi og bidra til lønnsomme arbeidsplasser, samt styrke helsenæringens mulighet til å konkurrere i utlandet.

En rekke aktører fra næringslivets organisasjoner, offentlig sektor og brukerorganisasjoner var invitert til å komme med råd til regjeringens videre arbeid for oppfølging av Helsenæringsmeldingen (Meld. St. 18 (2018-2019).

Statsrådene noterte seg viktig innspill fra deltakerne rundt bordet.
  1. Viktig å få et velfungerende hjemmemarked, bl.a. gjennom innovative anskaffelser.
  2. Testfasiliteter for offentlig privat samarbeid.
  3. Risikoavlastning og sikre smart utnyttelse av ressurser.
  4. Helsedata og kliniske studier.
  5. Markedsføre Norge som et attraktivt land for helsenæringen å forbli/å komme til. Viktig å bli et av satsingsområdene for Nasjonalt Eksportråd.
  6. Styrke industrialiseringen i Norge

- NHO Geneo vil sammen med bransjene og relevante samarbeidspartnere fortsette dialogen med regjeringen om hva som skal til for å sikre videre vekst og utvikling av helsenæringen, sier Grete Karin Berg, næringspolitisk direktør i NHO Geneo.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: