Arendalsuka: - Jeg er overbevist om at ulike eierformer gjør det mer interessant å velge helseyrket

Hvilke løsninger ser vi i møte med velferdsstatens utfordringer? Nøkkelen er velferdsmiks - samarbeid mellom offentlige og private aktører.

Torsdag arrangerte NHO Geneo i samarbeid med If/Vertikal Helse og Aleris "Helsepolitisk barometer 2022 – hvilke løsninger ser vi?". Årets helsepolitiske barometer, som er en politisk uavhengig undersøkelse som eies og utføres av Kantar, viser blant annet at :

  • 55 prosent tror ikke det offentlige helsevesenet vil være i stand til å dekke samfunnets fremtidige behov for helse- og omsorgstjenester uten hjelp fra private.
  • For 75 prosent av befolkningen er det viktigere å få den hjelpen man trenger enn hvem som leverer den.
  • For 69 prosent av befolkningen spiller det ingen rolle hvilke helseaktører som leverer de offentlige finansierte helse- og omsorgstjenestene hvis kvaliteten er god.

- Jeg er overbevist om at det å ha en offentlig og privat sektor gjør det mer interessant å velge helseyrket, og mer interessant å bli i yrket. Det gjør at man har flere karriereveier, ulike læringsarenaer og ulike måter å jobbe på, sier Anita Tunold, administrerende direktør i Aleris.

Sammen med Kristine Sandvik, administrerende direktør i Vertikal Helse, Anniken Hauglie, viseadministrerende direktør i NHO, Ellen Rønning-Arnesen (Ap), statssekretær i helse- og omsorgsdepartementet, Tonw Wilhelmsen Trøen (H), leder i helse- og omsorgskomiteen, og Hans Inge Myrvold (Sp), medlem i helse- og omsorgskomiteen, tok de debatten om hvilke løsninger det er på de demografiske utfordringene vi står overfor.

Se hele arrangementet her.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: